Η πολίτης "σύρεται" σε εκλογές και οι πολιτικοί μας… περί άλλα τυρβάζουν!

Blog συντάκη, MNHMONIA, Ε.Ε., ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ,

Τα πολιτικά μπλοκ εξουσίας, περιχαρακωμένα στα μικροκομματικά τους συμφέρονται βρίσκονται μακριά  από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και… περί άλλα τυρβάζουν! “Μούγκα” για τα πραγματικά προβλήματα....


 γράφει ο Σπύρος Γκανής

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ μας χωρίζουν από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, δύο μόλις εβδομάδες από την μέρα που ο πολίτης θα πρέπει να επιλέξει αυτούς που θα διαχειριστούν την τύχη του και τις συνθήκες διαβίωσής για τα επόμενα πολλα χρόνια.
Αυτούς τέλος που θα εφαρμόσουν το… εθνοκτόνο τρίτο μνημόνιο και που προφανώς θα μας οδηγήσουν σε ένα τέταρτο, νέο ή συμπληρωματικό… του τρίτου! 
 

Είναι ώριμες όμως οι συνθήκες με τις οποίες οδηγείτε ο λαός στην εκλογική αυτή αναμέτρηση; Ο πρόωρος και κατεπείγον χαρακτήρας των εκλογών, όπως τον σχεδίασαν οι εμπνευστές τους, η πρώτη “αριστερή” κυβέρνηση της χώρας, σαφώς και δεν διαμορφώνουν πολιτικές και πολίτες ώριμους να τοποθετηθούν υπεύθυνα απέναντι στα κρίσιμα ερωτήματα και στα όσα διακυβεύονται, με υπαρκτούς μεγάλους κινδύνους και πολύ άσχημες εξελίξεις  που θα ακολουθήσουν τις όποιες λαθεμένες επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Η όποιες ευθύνες από τέτοιες καταστροφικές εξελίξεις βεβαίως και δεν καταμερίζονται ισομερώς σε όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά μόνο σε αυτούς που επέλεξαν τον εκλογικό αιφνιδιασμό προκειμένου να “αντιμετωπίσουν” εσωκομματικούς και όχι μόνο αντιπάλους. 

Ο γράφων, επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι οι μεθοδεύσεις του ιερατείου του Μαξίμου οδηγούν, για άλλη μια φορά τον τόπο, σε επικίνδυνες ατραπούς “επαναστατικής γυμναστικής”. Μεθοδεύσεις τέτοιες και επιλογές που στρέφονται ενάντια στα πραγματικά ζητούμενα,  συμφέροντα και πραγματικά  προβλήματα της κοινωνίας που είναι η αξιοπρεπής επιβίωση, η πρόσβαση στην εργασία, η περίθαλψη, η εκπαίδευση, οι φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές  των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, η έξοδος από την ύφεση και η ανάπτυξη της οικονομίας μας.



Τα πολιτικά μπλοκ εξουσίας, περιχαρακωμένα στα μικροκομματικά τους συμφέρονται βρίσκονται μακριά  από αυτά τα πραγματικά προβλήματα του λαού και… περί άλλα τυρβάζουν! “Μούγκα” για τα πραγματικά προβλήματα, Ακούσαμε τίποτα για την ΑΝΕΡΓΕΙΑ και την πάταξή της; Για προγράμματα προστασίας των ΑΝΕΡΓΩΝ; Για την ΔΥΣΤΥΧΙΑ και την ανασύνταξη της κοινωνικής μέριμνας; Για την ιατροφαρμακευτική ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ; Για την αναβάθμιση της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; Για ένα, έστω και μακροπρόθεσμο πρόγραμμά εξόδου από την ΥΦΕΣΗ: Για ένα έστω μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ!

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-Μαριονέτες! 


Με μια πρώτη προσέγγιση οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ή όπως συνηθίζουμε να λέμε τα κόμματα ΕΞΟΥΣΙΑΣ και τα κόμματα-δορυφόροι, μπορούν να καταταγούν σε δύο κυρίαρχα μπλοκ, που  κινούνται σε δύο βασικούς ιδεολογικοπολιτικούς άξονες – με υπαρκτές  βέβαια και τις εξαιρέσεις κάποιων κινημάτων και κινήσεων). Τα μπλοκ αυτά είνα:

ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΟΙ: Εδώ συμπαρατάσσονται όλα τα κόμματα του “κατεστημένου” που υπηρετούν εγχώρια και ευρωενωσιακά συμφέρονται. Πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται αναφανδόν υπέρ μνημονίων, συμφωνιών και οδηγιών που εκπορεύονται από το ευρωιερατείο Βρυξελλών, Βερολίνου και την εγχώρια διαπλοκή που συμπορεύεται με την ΕΕ, και.



ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ: Εδώ συναντάμε πολιτικά κόμματα και κινήσεις που εκφράζουν μια ιδεολογία αμφιβολίας και αντίθεσης προς την Ευρωζώνη  (ευρώ) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) γενικότερα. Ο Γερμανικός μεγαλοϊδεατισμός, σκληρό “γερμανικό” ευρώ και η γερμανικής έμπνευσης λιτότητα είναι για τους ευρωσκεπτικιστές , και όχι άδικα οι βασικές αιτίες της οικονομικής κρίσης στις χώρες της ευρωζώνης.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 


Μέσα σε αυτό το ρευστό πολιτικό κλίμα, όπου οι μεγάλοι πολιτικοί παίκτες βρίσκονται στο παρασκήνιο, μπορούμε να τους εντοπίσουμε μόνο στα εγχώρια διαπλεκόμενα και στις κλειστές "Λέσχες" του Ευρωιερατείου, ο ¨Έλληνας πολίτης καλείται την 20η Σεπτεμβρίου να “εκλέξει”  τους αντιπροσώπους του!



Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ συσπειρώνει με ελάχιστες αποκλείσεις όλα αυτά τα κοινοβουλευτικά κόμματα που το υπερψήφισαν στις 14 Αυγούστου 2015, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ (πλην ΛΑ.Ε), ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ. Τα πολιτικά αυτά κόμματα δεν κρύβουν τον Ευρωενωσιακό προσανατολισμό τους και ότι – καλό ή κακό- εκπορεύεται από την ΕΕ, μνημόνια, συμφωνία, οδηγίες κλπ.



Στο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ στρατόπεδο συναντάμε τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το ΚΚΕ και την ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Κόμματα τα οποία ανεξάρτητα και για διαφορετικούς, αγεφύρωτους λόγους , εκφράζουν τις αντιθέσεις του στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ (ευρώ) και την Ε.Ε. 



Οι “ΔΡΑΧΜΙΣΤΕΣ” είναι ένα τμήμα  των σντιμνημονιακών, κυρίως των Ευρωσκεπτικιστών, οι οποίοι βλέπουν μοναδική λύση την έξοδο από την Ευρωζώνη, όχι την Ε.Ε., και την επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα.



Το Κ.Κ.Ε. και η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΛΑ.Ε.) είναι τα κοινοβουλευτικά κόμματα που έχουν ταχθεί στην επιστροφή σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Εκτός κοινοβουλίου υπάρχουν αρκετά αξιόλογα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, Κινήσεις και προσωπικότητες που τάσσονται υπέρ του εθνικού νομίσματος, μερικα από αυτά είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑ.Μ., το ΣΧΕΔΙΟ Β’, ΚΟΕ και δεκάδες άλλες οργανώσεις της Κομμουνιστικής Αριστεράς που τάσσονται υπέρ του εθνικού νομίσματος.



Θα πρέπει εδώ να πούμε ότι όλοι αυτοί, κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητα, που τάσσονται στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν έχουν κατορθώσει να συμπαραταχθούν κάτω από ένα συλλογικά εκπονημένο και κοινά αποδεκτό και ακόμα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από το ΕΥΡΩ και επιστροφή σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.



Η παραπάνω αδυναμία ρίχνει…  λάδι στη φωτιά των οπαδών του ευρώ αφού η έλλειψη ενός κοινού προγράμματος εξόδου από την ευρωζώνη, η αδυναμία επιχειρημάτων και ρεαλιστικών προτάσεων αποδυναμώνει την κίνηση υπέρ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΙΣΜΑΤΟΣ ενώ παράλληλα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ τον πολίτη που βιώνει την αβεβαιότητα της οικονομικής κρίσης.

 
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ από τη μια ο ανημέρωτος Έλληνας ψηφοφόρος έχει τους ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ που δεν έχουν πρόγραμμα συμβατό με τις λαϊκές ανάγκες για ΕΞΟΔΟ από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, την ΥΦΕΣΗ, την ΛΙΤΟΤΗΤΑ  και από την άλλη υπάρχουν οι… ρομαντικοί ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, υποστηριχτές του ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, οι οποίοι στερούνται ενός ρεαλιστικού και ανώδυνου προγράμματος επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ!!!!!!! Λέει ο απλός πολίτης. και φαίνεται σπό τις δημοσκοπήσεις. ότι  θα αναδείξει σε πρώτο κόμμα  το ΛΕΥΚΟ, την ΑΠΟΧΗ, το Δ.Α., και τους ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ!