Νίκος Χουντής: «Από τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας θα αντιπαλέψω τις πολιτικές της ευρωζώνης και τα νέα μνημόνια»

Ο παλαίμαχος Ευρωβουλευτής της Αριστεράς, Νίκος Χουντής, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Μανώλη Γλέζο, μετά την επίσημη ανακήρυξή του στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι στο Ε.Κ. θα εκπροσωπεί την "Λαϊκή Ενότητα"...


Ο Νίκος Χουντής αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επίσημα από χθες, Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός του, Μάρτιν Σουλτς, με τον ευρωβουλευτή, που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράζει τη στήριξή του στη Λαϊκή Ενότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη του Ν. Χουντή ως ευρωβουλευτή έγινε στις 20 Ιουλίου του 2015, μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου, καθώς και ότι ο Ν. Χουντής είχε διατελέσει επίσης ευρωβουλευτής την περίοδο 2009-2014.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Στην προηγούμενη θητεία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπάθησα με επιμονή να αναδείξω τα αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής των μνημονίων που οδήγησαν εκατομμύρια συμπατριώτες μου στη φτώχεια και την ανεργία και την ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση και σε απώλεια στοιχειωδών κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσω και τώρα. Από τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, έχω καθήκον να αντιπαλέψω τις πολιτικές της ευρωζώνης, τα νέα μνημόνια, και την πολιτική του «πάση θυσία στο ευρώ», που οδηγεί την Ελλάδα και όλους τους λαούς της Ευρώπης σε συνεχή λιτότητα, σε τεράστια κοινωνικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα και στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας».