Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι εκλογές έγιναν για να υπάρξει ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ (video)

MNHMONIA, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΒΟΥΛΗ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΛΑΕ,

Πυρά όχι μόνο κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και έγιναν για να υπάρξει ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από όσους διαφωνούσαν με το μνημόνιο, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εξαπολύοντας πυρά όχι μόνο κατά του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Δυστυχώς -είπε η κ. Κωνσταντοπούλου- κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο «τερατώδες μνημόνιο», αλλά και να εκκαθαρίσουν και να εξουδετερώσουν όποιον και όποια διαφωνούσε και αντιδρούσε με αυτό.

Η ίδια επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι όφειλε να κάνει εκλογές πριν από τη συμφωνία και μίλησε για κάποιους που «έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή».

Το έντιμο για τον τέως πρωθυπουργό, εάν ήθελε να εφαρμόσει τον μνημόνιο, θα ήταν να ζητήσει εξουσιοδότηση από τον λαό πριν από την απόφαση αυτή, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Όπως ισχυρίστηκε, οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και σε αυτή τη συνεννόηση συμμετείχε -όπως υποστήριξε- εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και ο κ. Παυλόπουλος «κύριος οίδε με ποια θεσμική νομιμοποίηση».

Σε ό,τι αφορά τη συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι η ΛΑΕ είναι το πρόπλασμα μίας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου. Τόνισε δε ότι δεν διεκδικεί να θέσει τον εαυτό της επικεφαλής ενός κομματικού φορέα, παρά μόνο στη διάθεση μίας μάχης που πρέπει να δοθεί.
tovima.gr