Η ΛΑ.Ε. προαναγγέλλει συμμετοχή Γλέζου και Κωνσταντοπούλου στις λίστες της.

ΛΑΕ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β',

Πιθανότατα σήμερα θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε., στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετάσχει ο Μ. Γλέζος, και η Ζ. Κωνσταντοπούλου στην Α' Αθήνας...


ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ η Λαϊκή Ενότητα με το ΔΗΚΚΙ, τους Ριζοσπάστες Οικολόγους, τη Σοσιαλιστική Ανασύνθεση και το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα, μία μέρα πριν από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, από τα οποία αναμένεται να καταλήξουν σήμερα, με μια πρώτη εικόνα να έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας avgi.gr.

Η αποχώρηση των παραπάνω δυνάμεων -που επιρρίπτουν ευθύνες στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη- έρχεται μια μέρα μετά τα καρφιά της Ζωής Κωνσταντοπούλου πως "η ΛΑΕ δεν είναι κόμμα του Π. Λαφαζάνη", την έμμεση νύξη από τον Μ. Γλέζο αλλά και την αναφορά στην ανακοίνωση της νεοσύστατης Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης για "πολυπολικό μέτωπο που συνδιαμορφώνεται με τη ΛΑΕ".

Παρά την αρχική συμφωνία συμπόρευσης με το ΔΗΚΚΙ και τις υπόλοιπες δυνάμεις, η κατάρτιση των ψηφοδελτίων οδήγησε στο πρώτο διαζύγιο της ΛΑΕ δύο εβδομάδες μετά τη συγκρότησή της. Για "διαλυτικά πλήγματα" κατηγορούν το κόμμα Λαφαζάνη στελέχη του ΔΗΚΚΙ αναφέροντας μάλιστα πως, μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακολουθεί πορεία διαλυτική για την Αριστερά. "Η απροσδόκητη εμπλοκή στη συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια προέκυψε όχι με δική μας ευθύνη", σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Πιθανότατα και σήμερα θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ, στα οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα συμμετάσχει ο Μ. Γλέζος, χωρίς ακόμη να έχει λήξει το πού. Έτσι, όπως διαμορφωνόταν μέχρι χθες βράδυ το τοπίο, στην Α' Αθήνας θα δούμε Ζ. Κωνσταντοπούλου, Μ. Μπόλαρη, Δ. Σπανού, Δ. Μπελαντή και τον Μ. Παπαδημητρίου, στη Β' Αθήνας θα κατέβουν οι Δ. Στρατούλης, Ν. Βαλαβάνη και Κ. Ήσυχος, ενώ στο υπόλοιπο Αττικής παραμένει ο Α. Καλύβης, όπου θα συμμετάσχει και ο Π. Λαφαζάνης ως δεύτερη περιφέρεια μετά την παραδοσιακή "έδρα" του, τη Β' Πειραιά.

Στην Α' Πειραιά παραμένει ο Στ. Λεουτσάκος. Δ. Χαραλαμπίδου, Ι. Γαϊτάνη και Χ. Σουλτανίδου θα βρεθούν στην Α' Θεσσαλονίκης και η Λ. Αμμανατίδου με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων Δ. Καμπούρη στη Β' Θεσσαλονίκης. Στα Χανιά επιλέχθηκε να τοποθετηθεί ο Γ. Ρωμανιάς και στα Τρίκαλα ο Α. Καψάλης. Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιος ο Α. Αλαβάνος, ενώ ανάμεσα στην Κοζάνη, -όπου βρίσκεται σίγουρα η Ε. Ουζουνίδου- και σε κάποια περιφέρεια της Αττικής "παίζει" η Ρ. Μακρή.

"Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής" από τον Λαφαζάνη, που θέτει ως προϋπόθεση το εθνικό νόμισμα


Στο μεταξύ προσπάθεια να αποποιηθεί τα περί "κόμματος της δραχμής" επιχειρεί ο Π. Λαφαζάνης: "Δεν είμαστε κόμμα της δραχμής. Έλεος! Μπορεί ένα κόμμα να συγκροτείται στη βάση ενός νομίσματος; Αυτά τα κάνουν οι προπαγανδιστές της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας για να διαστρεβλώσουν, να λασπολογήσουν και να συκοφαντήσουν απέναντί μας, διότι είμαστε η μόνη απειλή στη μνημονιακή συναινετική τάξη πραγμάτων", υπογράμμισε μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Alpha. Επανέλαβε ωστόσο πως το ευρώ αποτελεί "γερμανική οικονομική φυλακή" τονίζοντας ότι το νόμισμα αποτελεί εργαλείο.

Επίθεση στον Γ. Δραγασάκη


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η ΛΑΕ κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που τον χαρακτηρίζουν "σαφώς μεταλλαγμένο νεομνημονιακό κόμμα", με αφορμή τις δηλώσεις Δραγασάκη. "Είναι πραγματικά θλιβερό ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα να μιλάει σε μια γλώσσα που προσομοιάζει με εκείνη των δανειστών. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Δραγασάκης υποβάλλει, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, διαπιστευτήρια για πρωθυπουργός μιας αυριανής οικουμενικής κυβέρνησης, αξίωμα για το οποίο τον είχε προτείνει ο κ. Μεϊμαράκης" τονίζει η ΛΑΕ.

Κύκλοι του κόμματος, σχολιάζοντας την αναφορά του Αλ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στους "ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στη συγκυβέρνηση του 1989» και «έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς», διερωτώνται εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοεί τους Γ. Δραγασάκη και Φ. Κουβέλη "που τώρα συμπορεύονται", βγάζοντας, βέβαια, εκτός του κάδρου τον Π. Λαφαζάνη.