Γιούνκερ: «Αν δεν τηρηθεί το μνημόνιο θα δείτε διαφορετική αντίδραση από την ΕΕ»! - Ανεπίτρεπτη ανάμειξη και εκφοβισμός του εκλογικού σώματος

Σπύρος Γκανής,

Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση και ο απειλές του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγες μόλις μέρες πριν τις Ελληνικές εκλογές, οι λόγοι είναι προφανείς και στοχεύουν στον εκφοβισμό και εκβιασμό του εκλογικού σώματος προκειμένου να επικρατήσουν οι επιλογές του αμαρτωλού Ευρωιερατείου των Βρυξελών. 


γράφει ο Σπύρος Γκανής

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ να τηρηθούν οι κανόνες του προγράμματος διάσωσης από τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, επεσήμανε κατά την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο για την κατάσταση της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνουν σεβαστά τα συμφωνηθέντα, τότε και η αντίδραση της ΕΕ θα είναι αυτή τη φορά «διαφορετική».

Η κρίση δεν έχει τελειώσει, μας...υπενθύμισε ο "εγκάθετος" των Βρυξελών. Η ανεργία στην Ευρώπη παραμένει πολύ υψηλή. Η ελληνική κρίση δεν αφορά μόνο τα δημοσιονομικά. Η κοινωνική συνοχή είναι επίσης κομβικής σημασίας, ανέφερε ο Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι οι όροι του προγράμματος πρέπει να τηρηθούν και ότι σε αντίθετη περίπτωση, η αντίδραση της ΕΕ θα είναι «διαφορετική».

«Ήταν απολύτως αναγκαίο για μας να αναγνωρίσουμε και να πούμε ότι το Grexit δεν ήταν επιλογή. Αν δεν το είχαμε πει αυτό δυνατά και ξεκάθαρα, θα μπορούσε να έχει συμβεί το Grexit. Η ΕΕ είναι ικανοποιημένη που έχει μέλος της την Ελλάδα και έχω βαθιά αναστατωθεί τους τελευταίους μήνες από σχόλια που θέλουν την Ελλάδα να φεύγει από την ΕΕ. Έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα και θα ήθελα αυτό το πρόγραμμα να γίνει σεβαστό από όλες τις μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις, μας... προειδοποιεί ο γραφειοκράτης της ΕΕ. Αυτή την περίοδο πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα με σοβαρότητα και ρεαλισμό και απαιτούμε σεβασμό των διακανονισμών και των συμφωνιών που έχουν συναφθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, προειδοποιώντας: «Αν αυτή την φορά οι συμφωνηθέντες όροι δεν γίνουν σεβαστοί, η αντίδραση της ΕΕ και της ευρωζώνης θα είναι διαφορετική»!