Η καρδιά του ελληνικού ντοκιμαντέρ χτυπά στη Χαλκίδα

Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest, ΧΑΛΚΙΔΑ,
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ θα χτυπάει η καρδιά του ελληνικού ντοκιμαντέρ από την Τρίτη 13 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest θα κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους φέτος 35 ταινίες ντοκιμαντέρ.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία: Πορθμός και συνιστά μέλος της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Europe for Festivals, Festivals for Europe, μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ. Ταυτόχρονα με το επίσημο πρόγραμμα θα προβληθούν 20 φιλμ ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων.

Έτσι, καλλιτέχνες του κινηματογράφου και ανεξάρτητοι δημιουργοί μας προσφέρουν 81 ιστορίες ταινιών, που ξεχώρισαν για την ιδιαιτερότητα των θεμάτων και τον τρόπο καταγραφής τους.

Το Docfest πραγματοποιεί αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αργεντίνικο Ντοκιμαντέρ μέσα από 5 ντοκιμαντέρ, που αφυπνίζουν τη σκέψη και γίνονται η κινητήριος δύναμη ποικίλων θεματικών και αισθητικών αναζητήσεων.

Και φέτος θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάσεις εργαστηρίων σε συνεργασία με δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι αίθουσες προβολής μετατρέπονται σε χώρους οπού η έμπνευση, οι ιδέες, οι σκέψεις, τα προβλήματα, θέτουν τα νέα δεδομένα για το αύριο του ελληνικού κινηματογράφου.