Distress funds: Εξωχώρια κεφάλαια -"κοράκια" κάνουν πάρτυ σε βάρος των ελλήνων δανειοληπτών!

Distress funds, Δάνεια, ΕΛΛΑΔΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
ΑΡΧΙΖΕΙ το πάρτυ των “κορακιών” του εξωτερικού που θα αγοράζουν κοψοχρονιά πακέτα δανείων και θα διεκδικούν τα σπίτια των ελλήνων δανειοληπτών. Όλα δείχνουν ότι προετοιμάζεται, μέσα στο Νοέμβριο, η διαδικασία για γενικευμένη πώληση πακέτων δανείων στα διαβόητα distress funds που θα αγοράζουν σε μειωμένες τιμές τα δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών και στη συνέχεια θα εκβιάζουν με στόχο ή την αποπληρωμή τους ή την εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων .

Η Ελλάδα κινδυνεύει να ζήσει τις τραγικές καταστάσεις της Ισπανίας όπου ένοπλοι αστυνομικοί μπαίνουν στα σπίτια και βγάζουν έξω με το ζόρι τους ιδιοκτήτες τους .

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από το μνημόνιο:

«Το ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), θα παράσχει ανάλυση με σκοπό τον προσδιορισμό των μη κανονιστικών περιορισμών και εμποδίων (π.χ. διοικητικά, οικονομικά, νομικά κ.λπ.), για την ανάπτυξη μιας δυναμικής αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων. Έως την ίδια ημερομηνία, μια ομάδα εργασίας, με βάση την ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη και τη διεθνή πείρα, θα εξετάσει και θα προτείνει ειδικές δράσεις για να επιταχυνθεί η τακτοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μεταξύ άλλων με την εξάλειψη περιττών νομικών ή άλλων εμποδίων για την εξυπηρέτηση και τη διάθεση των μη εξυπηρετούμενων δανείων…». (Μνημόνιο σελίδα 1024 εφημερίδας κυβερνήσεως)

Η κυβέρνηση, υπογράφοντας και εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο, έχει υπαναχωρήσει πλήρως από δεσμεύσεις για δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών , για μια πολιτική σεισάχθειας στα ανήμπορα κοινωνικά στρώματα και αφήνει στους ιδιώτες τραπεζίτες τον κεντρικό ρόλο στην διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος .

Οι πολίτες της χώρας μας και πρώτα από όλα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να αναπτύξουν άμεσα μεγάλους ενωτικούς αγώνες για μια πραγματική σεισάχθεια στη χώρα, που θα προχωρά στη γενναία διαγραφή δανείων όσων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στην εξόφληση τους.