ΜΕΣΑ στην εβδομάδα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ως προς αυτό ανέφερε και τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε, σύμφωνα με ανάρτηση της ΑΥΓΗΣ, ότι το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι χαμηλότερο του αναμενομένου, ενώ τόνισε ότι το επόμενο βήμα είναι να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα μέτρα, πριν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση.

Τη σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τόνισε από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

«To μεγαλύτερο μέρος των μέτρων έχει ολοκληρωθεί» σημειώσε προσθέτοντας ότι το 80% των μεταρρυθμίσεων έχει ήδη εφαρμοστεί ενώ «το υπόλοιπο 20% βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στις σχέσεις Βρυξελλών – Αθήνας, χαρακτηρίζοντάς τες «εξαιρετικές», ενώ πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε μέρα – νύχτα» για να βρεθεί λύση.

Την ανάγκη υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων προκειμένου να εκταμιευτούν τα πρώτα 10 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες, επισήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Δήλωσε ακόμη ότι ο ESM έχει ήδη δεσμεύσει 10 δισ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό, τα οποία σύντομα θα δοθούν στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.