Οι 13 πιο επικίνδυνοι άνδρες του πλανήτη, τρομοκράτες, έμποροι ναρκωτικών και χάκερ!

Τρομοκρατία,
Μπορεί ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο διαβόητος εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους, Τζιχάντι Τζον, να μην βρίσκονται πια εν ζωή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που κάνουν κάθε μέρα -ή καλύτερα νύχτα- τον κόσμο λίγο πιο επικίνδυνο και σκοτεινό. Από τον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους έως τον εγκέφαλο της Μπόκο Χαράμ, αυτοί είναι οι δεκατρείς πιο επικίνδυνοι άνδρες του πλανήτη.

Cody Wilson, διευθυντής της Defense Distributed

Ο Wilson είναι ο διευθυντής μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες διαδικτυακές εταιρείες, την Defense Distributed. Η εταιρεία ανεβάζει προσχέδια όπλων, τα οποία μπορεί να κατεβάσει και να εκτυπώσει μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή ο οποιοσδήποτε. Εάν οι αρχές τον συλλάβουν με την κατηγορία της παράνομης πώλησης όπλων, μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Jalaluddin Haqqani, ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Haqqani network (παρακλάδι των ταλιμπάν)

Ο Αφγανός Jalaluddin Haqqani έχει στόχο να ρίξει την κυβέρνηση και να επιβάλει την Σαρία. Ο ίδιος έχει προβεί σε δεκάδες επιθέσεις που έχουν στόχο τις αμερικανικές και αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ο ίδιος θα μπορούσε να κατατροπωθεί εάν δοθεί τέλος στην χρηματοδότησή της οργάνωσης, η οποία προέρχεται κυρίως μέσω του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών.

Abubakar Shekau, ηγέτης της Μπόκο Χαράμ

Στόχος του Shekau είναι η επιβολή της Σαρία σε όλη τη Νιγηρία. Για να τα καταφέρει, οργανώνει βομβιστικές επιθέσεις και απαγωγές. Σύμφωνα με αναλυτές των Ηνωμένων Εθνών, η κυβέρνηση της Νιγηρίας θα χρειαστεί να δώσει έμφαση στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε η Μπόκο Χαράμ να στρατολογεί ολοένα και λιγότερα μέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι Μπόκο Χαράμ σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία».

Aliaskhab Kebekov, επικεφαλής της τζιοχαντιστικής οργάνωσης Εμιράτο του Καυκάσου
Ο ακραίος ισλαμιστής Aliaskhab Kebekov θέλει να επιβάλει τη Σαρία σε όλη την Καυκασία, την περιοχή εκείνη στην Ευρασία που συνορεύει στα νότια με το Ιράν, στα νοτιοδυτικά με την Τουρκία, στα δυτικά με τη Μαύρη Θάλασσα, στα ανατολικά με την Κασπία Θάλασσα και στα βόρεια με τη Ρωσία. Η Οργάνωση χρησιμοποιεί σε μεγάλη συχνότητα γυναίκες βομβιστές αυτοκτονίας, γνωστές και ως «Μαύρες Χήρες».

Khaled Chaieb, ηγέτης της Ansar al-Sharia, παρακλάδι της al-Qaida

Ο Chaieb, γνωστός και ως Lokman Abou Sakhr, έχει στόχο την δημιουργία μιας ισχυρής οργάνωσης, όπως η al-Qaida, στην Αφρική. Έχει διοργανώσει μία επίθεση στη Βεγγάζη, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί.

Ismael “El Mayo” Zambada, αρχηγός της συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών Sinaloa στο Μεξικό

Ο Zambada και το καρτέλ του σπέρνουν τον πανικό, όχι μόνο στο Μεξικό, αλλά και σε Ευρώπη και Αμερική. Εκτός από το εμπόριο ναρκωτικών εμπλέκεται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, απαγωγές και μαζικών δολοφονιών.

Omar Hassan al-Bashir, πρόεδρος του Σουδάν και της παραστρατιωτικής Οργάνωσης Janjaweed

Ο al-Bashir κατηγορείται για σειρά εγκλημάτων πολέμου από το 2003. Επίσης, κατηγορείται για δολοφονίες Σουδανών πολιτών.

Ahmed Abdi Godane, ηγέτης της Οργάνωσης al-Shabaab

Ο Ahmed Abdi Godane είναι ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης al-Shabaab και έχει στόχο την επιβολή της Σαρία στη Σομαλία. Μεταξύ άλλων, είναι υπαίτιος για την αιματηρή επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι το 2013, όπου έχασαν την ζωή τους 67 άνθρωποι.

Abu Bakr al-Baghdadi, ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία
Ο διαβόητος Abu Bakr al-Baghdadi επιθυμεί να γίνει ηγέτης ενός χαλιφάτου που θα εκτείνεται από την βόρεια Συρία έως το ανατολικό Ιράκ, έχοντας υπό την κυριαρχία του ολόκληρη την μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής. Ακόμα, στοχεύει στην κατάκτηση ολόκληρης της Μέσης Ανατολής, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, της Ινδίας και της Βόρειας Αφρικής.

Υποστράτηγος Qassem Suleimani, επικεφαλής της ιρανικής μονάδας ειδικών δυνάμεων Quds Force

Ο Qassem Suleimani κατηγορείται για σειρά δολοφονιών και χρηματοδότηση παραστρατιωτικών οργανώσεων. Ακόμα, θεωρείται υπεύθυνος για την άνοδο του Σύριου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ibrahim al-Asiri, ο κατασκευαστής των εκρηκτικών μηχανισμών της al-Qaida
Ο Ibrahim al-Asiri είναι Σαουδάραβας στρατιωτικός, πρώην φοιτητής χημείας και κατοικεί στην Υεμένη. Ο ίδιος χρησιμοποιεί την σκόνη PETN στις βόμβες που κατασκευάζει, το οποίο είναι ένα από τα πιο ισχυρά εκρηκτικά με συντελεστή σχετικής αποτελεσματικότητας 1.66.

Sun Kailiang, χάκερ και αρχηγός του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Στόχος του Kailiang είναι να καταστρέψει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών και γι' αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει ένα κυβερνοπόλεμο εναντίον τους.

Mokhtar Belmokhtar, επικεφαλής της Al-Mourabitoun, παρακλάδι της al-Qaida

Στόχος του Belmokhtar είναι να εξαπλώσει τις δυνάμεις της al-Qaida. Πρόσφατα κρίθηκε ένοχος για τον σχεδιασμό μιας τρομοκρατικής επίθεσης πλησίον του πύργου του Άιφελ. Βάση του είναι το Μαγκρέμπ.
huffingtonpost.gr