Παναγιώτης Λαφαζάνης: «ΟΧΙ στον αφελληνισμό και την εκχώρηση του Ασφαλιστικού κλάδου στο πολυεθνικό και κερδοσκοπικό κεφάλαιο»

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,
''Μετά το ξεπούλημα και τον ουσιαστικό αφελληνισμό των τραπεζών της χώρας, μέσω του μέγα σκανδάλου της ανακεφαλαιοποίησης τους, τη σκυτάλη για το ξεπούλημα και τον αφελληνισμό τους, έχουν πάρει, με ευθύνη κυβέρνησης και τραπεζών, οι ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, οι οποίες, ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν σειρά επιλεκτικών μέτρων σε βάρος τους και σε όφελος των πολυεθνικών εταιρειών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη βδομάδα η Eurobankπούλησε το 80% της θυγατρικής της και ιδιαίτερα κερδοφόρας Eurolifeστην καναδική Fairfax. Την ίδια ώρα συνεχίζονται και βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής σε γερμανική εταιρεία, ενώ η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να ξεπουλήσει μέσα στο 2016 την Εθνική Ασφαλιστική, τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην χώρα.

Το ξεπούλημα και η παράδοση του ελληνικού ασφαλιστικού κλάδου στο ξένο πολυεθνικό  και κερδοσκοπικό κεφάλαιο όχι μόνο θα έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αλλά και θα επιφέρει την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και μαζικές απολύσεις στον ασφαλιστικό κλάδο, μαζί με περισσότερη ασυδοσία και ολιγοπωλιακές ρυθμίσεις σε βάρος των ασφαλισμένων.

Αυτήν την ώρα υπογραμμίζουμε ότι το ταυτόχρονο εγκληματικό ξεπούλημα και ο αφελληνισμός των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών, που έχει προωθήσει και πάει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται, όπως φαντάζονται οι κυβερνώντες και τα κάθε λογής κατεστημένα, να προκαλέσουν αμετάστρεπτα τετελεσμένα.

Αυτές οι εγκληματικές μεθοδεύσεις θα ανατραπούν γρήγορα από τους αγώνες των συνεπών λαϊκών και συνδικαλιστικών δυνάμεων και από μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε γνήσιες και όχι ψευδεπίγραφες και ψευδώμενες, αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις.''

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου