Διαμαρτυρία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΤΣ στο ΥΠ.ΟΙΚ, στην ΤτΕ και στην ΕΤΕ

Λαϊκή Ενότητα, ανακεφαλαιοπίηση τραπεζών,
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ  της ΛΑ.Ε. πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, μαζικές διαμαρτυρίες για το μέγα σκάνδαλο της λεγόμενης “ανακεφαλαιοποίησης” των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, μέλη και φίλοι της ΛΑ.Ε. αλλά και ενεργοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το ΥΠΟΙΚ, οδός Νίκης, καταγγέλλοντας τη συγκλονιστική ληστεία, άνω των 40 δις, του δημοσίου αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομετόχων και μικροομολογιούχων των τραπεζών.

Διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για το γεγονός ότι ως αποτέλεσμα αυτής της ληστείας, οι τράπεζες πέρασαν σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια, αλλά και στη διαχείριση του ΤΧΣ, το οποίο ελέγχουν οι πιστωτές.

Στη συνέχεια, μετά το ΥΠΟΙΚ, οι συγκεντρωμένοι, δια μέσου της Ερμού και της Αιόλου, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Εθνικής Τράπεζας και ακολούθως, από Σταδίου και Κοραή, κατευθύνθηκαν διαμαρτυρόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Σε όλη τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και πορειών οι διαδηλωτές έβρισκαν θερμή ανταπόκριση και στήριξη από τους πολίτες και τους εμπόρους των μαγαζιών.

Βασικά συνθήματα στη διαμαρτυρία ήταν πως “οι Τράπεζες ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το κερδοσκοπικό”, “Δώστε πίσω τα κλεμμένα”, “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Στις συγκεντρώσεις και πορείες παρευρέθηκαν πολλά κεντρικά στελέχη της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Παναγαγιώτη Λαφαζάνη.


Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, αφού κατήγγειλε το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης, για το οποίο, όπως είπε, “υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες”, κατονόμασε ως “κύριους υπεύθυνους τους Τσίπρα και Δραγασάκη”. Ο Παναγ. Λαφαζάνης κατήγγειλε, επίσης, ότι “στην Εθνική Τράπεζα έρχονται καθημερινά περίπου 700 κατασχετήρια, την στιγμή που τα κεντρικά στελέχη των τραπεζών αμείβονται σκανδαλωδώς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως”, ενώ χαρακτήρισε “Τράπεζα της Φρανκφούρτης την Τράπεζα της Ελλάδας, μιας και παίζει το παιχνίδι της πρώτης και της Γερμανίας, ενώ ζήτησε την παραίτηση και εκδίωξη του ενόχου και συνενόχου Γιάννη Στουρνάρα”.

Είναι εντυπωσιακό, αλλά μάλλον αναμενόμενο ότι όλες, σχεδόν, οι συστημικές ιστοσελίδες αποσιώπησαν τη διαμαρτυρία, προφανώς γιατί την έκανε η ΛΑ.Ε. αλλά και γιατί ενοχλούσε σφόδρα την κυβέρνηση και κυρίως τις τράπεζες.

Η ΛΑ.Ε. έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης και ότι δεν θα το αφήσει να ξεχαστεί ή να κουκουλωθεί, πράγμα που επιθυμεί διακαώς όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά σύσσωμο το μνημονιακό ξεπουλημένο και εξωνυμένο κατεστημένο.