Το EuroWorking Group ζήτησε να κλείσουν οι εκκρεμότητες σε 24 ώρες!

E.W.G, Eurogroup, Ε.Ε., ΕΛΛΑΔΑ,
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 24 ωρών προκειμένου η Ελλάδα να εφαρμόσει τα τρία τελευταία προαπαιτούμενα και να λάβει την δόση του 1 δισ. ευρώ έδωσε το EuroWorking Group στη χώρα μας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο εάν η Αθήνα υλοποιήσει τις εκκρεμότητες έως αύριο Παρασκευή, τότε η αποδέσμευση του 1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας θα γίνει τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το EWG αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα για να εισαχθεί ξανά στις 7 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κατάθεση του παράλληλου προγράμματος χαρακτηρίστηκε «μονομερής ενέργεια» από τους θεσμούς και «δημοσιονομικά επισφαλές».

Θεσμοί και EWG φέρονται να έχουν ζητήσει προσθετό χρόνο για να εξετάσουν το παράλληλο πρόγραμμα, ώστε σε δεύτερο χρόνο η κυβέρνηση να αφαιρέσει κάποια σημεία που έχουν αντίκτυπο στην προϋπολογισμό.

Πρέπει να σημειωθεί πως το παράλληλο πρόγραμμα εμπεριέχει διατάξεις που συγκρούονται με το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου (π.χ. αμοιβές επιτροπών, επιδόματα, κ.α..), ενώ ανατρέπει και τη στοχοθεσία για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.