ΤΟΥΡΚΙΑ: Εισαγγελική έρευνα για τον Πρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ έρευνα σε βάρος τους Προέδρου του φιλοκουρδικού κόμματος,  Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ξεκίνησε Τούρκος εισαγγελέας. Ο λόγος; Οι δηλώσεις του κ. Ντεμιρτάς σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση των Κούρδων.

Την Κυριακή σε νοτιοανατολική πόλη της Τουρκίας έγινε συνάντηση με κουρδικές οργανώσεις. Το παρών έδωσε και το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP.


Η ανακοίνωση έπειτα από την συνεδρίαση αναφέρει:

«Η δίκαιη αντίσταση του λαού μας έναντι των πολιτικών που υποβαθμίζουν το κουρδικό πρόβλημα, είναι ουσιαστικά αίτημα και αγώνας για τοπική αυτοδιακυβέρνηση και τοπική δημοκρατία»

Να σημειώσουμε πως ο αρχηγός του HDP έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό τόσο την τουρκική Κυβέρνηση, όσο και τα Μέσα μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει, κατά τις οποίες δήλωνε ανοιχτά πως θεωρεί λάθος της Κυβέρνησης την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Νταβούτογλου στα λεγόμενά του, ο οποίος έκανε λόγο ακόμα και για προδοσίες, ενώ να σημειωθεί πως ακύρωσε τις επαφές που ήταν προγραμματισμένες με το κόμμα, τονίζοντας πως «δεν έχουν πια νόημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου