Μητροπολίτης Φθιώτιδας: «Θα επιθυμούσα όσοι ψήφισαν το Σύμφωνο να μην έχουν επαφές με την εκκλησία» (Vid)

Ένας ακόμη ιερωμένος βγαίνει δημόσια εναντίον του Συμφώνου Συμβίωσης και κρίνει πως ήταν τιμή για την Ελλάδα που υπήρξε η μόνη χώρα που δεν είχε ψηφίσει αντίστοιχο νόμο. Συμβουλεύει το λαό να ψηφίζει πιστούς βουλευτές.

Πληθαίνουν οι κληρικοί που βγαίνουν σε τοπικά ΜΜΕ για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης. Άλλοι, όπως ο Μητροπολίτης Μαντινείας, κ.κ.Αλέξανδρος. χαρακτήρισαν τους ομοφυλόφιλους ανώμαλους και άρρωστους και άλλοι χτύπησαν πένθιμα τις καμπάνες.

Αυτή τη φορά είναι Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Νικόλαος, που μιλά για το θέμα, σπεύδοντας μάλιστα να δικαιολογήσει τη φρασεολογία των συναδέλφων του που τοποθετήθηκαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το θέμα τις τελευταίες ημέρες. "Μέχρι τελευταία, οι κυβερνήσεις δεν ενέδιδαν. Ήταν τιμή μας να λένε οι Ευρωπαίοι ό, τι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει περάσει αυτό το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων. Το συμπέρασμα για μένα είναι ότι άρχισε δυναμικά ο χωρισμός μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας" σημειώνει στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ENA.

Οι βουλευτές έριξαν το Ευαγγέλιο στα σκουπίδια

"Όταν ρίχνει η Βουλή των Ελλήνων, όχι όλοι βέβαια, το Ευαγγέλιο στον κάλαθο των αχρήστων έχουμε μεγάλη κρίση. Το Ευαγγέλιο είναι η αλήθεια, αυτό που ταιριάζει στον άνθρωπο για να ζήσει" σημειώνει με σαφή υπαινιγμό στους εκλεγμένους εκπροσώπους του κοινοβουλίου που επέλεξαν τον πολιτικό όρκο, μεταξύ αυτών και τον πρωθυπουργό. "Ο λαός τι φταίει που δεν έχει ενημερωθεί; Που δεν του είπαν πριν τις εκλογές, να ξέρει τι θα ψήφισει;" συμπληρώνει.

Να μην έρχονται οι βουλευτές που ψήφισαν στην εκκλησία

"Εγώ πώς θα δεχτώ πολιτικούς που ψηφίσαν την απόρριψη του ευαγγελίου. Σταράτο και ωραίο και αντρίκιο είναι να πουν "εμείς δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με την εκκλησία". Όχι να έρχονται και να μου φιλούν το χέρι και κρυφά, κρυφά στη βουλή να ψηφίζουν το Σύμφωνο Συμβίωσης, την κατάργηση των θρησκευτικών, την καύση των νεκρών, την κατάργηση της αργίας της Κυριακής" σημείωσε και ολοκλήρωσε: "Θα επιθυμούσα όσοι ψηφίζουν τέτοιους νόμους να μην έχουν επαφές με την εκκλησία. Και θα επιθυμούσα ο λαός να στηρίζει και να ψηφίζει πιστούς πολιτικούς".

Δείτε το βίντεο από τον τηλεοπτικό σταθμό ENA :


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου