03/19/15

«Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» είναι ο τίτλος μακροσκελούς έρευνας που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη για λογαριασμό του γερμανικού Ιδρύματος Μακροοικονομικών Μελετών Hans Böckler.

Κείμενο – παρέμβαση πέντε νέων πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης - K. Βαλαβάνη, N. Γιαννακοπούλου, Χρ. Δρούζια, Χ. Κεφαλίδου, Μ. Χάλαρη - σχετικό με την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού φορέα ενόψει της συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου

«Η συνάντηση με Τσίπρα σήμερα δεν είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προσερχόμενος στη μινι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Αποδέχθηκαν οι Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την πρόταση της κυβέρνησης για να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς λίγες ώρες πριν την μινι Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, διαμήνυσε ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι «επικίνδυνη» και χρειάζεται άμεσα 2 – 3 δισ. ευρώ για να αποφύγει την πτώχευση.

Ένα από τα κρισιμότερα ραντεβού του ως πρωθυπουργός έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και με τους επικεφαλής των δυο ισχυρών πόλων της Ευρώπης, επιζητώντας πολιτική λύση για το ελληνικό πρόβλημα.

Ανεύθυνους χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όσους από τους ετέρους κάνουν λόγο για πιστωτικό γεγονός στην εκπομπή Ίντριγκα, της Έλλης Στάη στο τηλεοπτικό δίκτυο του ALPHA. O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε επίσης πως ένα Grexit, δεν είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης,

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.