05/01/15

Σημάδια βελτίωσης του κλίματος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες εντοπίζουν τα εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά θέματα έντυπα και ιστοσελίδες.

Θέμα ιστορικής εύθύνης της χώρας του έναντι της Ελλάδας εγείρει ο γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ. Χαρακτηρίζει ντροπιαστικό που για χρόνια δεν ήταν γνωστά τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. "Είμαστε και απόγονοι των θυτών".

Σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο, προωθεί το Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση.

Εως την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει θετική εξέλιξη, δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, για τις οποίες εκτίμησε πως «υπάρχει πρόοδος».

Μικρή μείωση σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο του 2015, σε σχέση με το 27,5% του 2014, και ανήλθε στο 25,7% σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Αισιόδοξος για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας μάλιστα στη Βουλή και για ανάκαμψη μετά το μήνα Ιούνιο.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.