05/14/15

Τυχόν είσοδος της Ελλάδας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS δεν θα συζητηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας, που θα διεξαχθεί στην Ουφά της Ρωσίας τον Ιούλιο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Σταρτσάκ.

Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση», «θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», «επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη προχθεσινή (8 Μάη) πρώτη μαζική διαδήλωση των ανέργων ύστερα από πολύ καιρό στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από 5 ώρες συνεδρίασης το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενέκρινε μια σειρά από μέτρα φορολογικού κυρίως χαρακτήρα, που θα επιτρέψουν την αύξηση των δημοσίων εσόδων χωρίς τη λήψη οριζόντιων εισπρακτικών μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι η «λύση Μάγιερ» περί διπλού νομίσματος στην Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει μόνο σε πολιτική λύση.

Τέσσερα προαπαιτούμενα για να υπάρξει μία «αξιόπιστη συμφωνία για την Ελλάδα έθεσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Ουάσινγκτον.

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή σχόλιο του υπουργού Οικονομικών για το PSI.
Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει «πυρά» κατά του υπουργού, αποκαλώντας τον «γραφικό αποσυνάγωγο στο Eurogroup», ενώ ζητεί την απόσυρσή του από τη διαπραγμάτευση.

Λόγος υπέρ των Συντεχνιών ή Λόγος κατά της επερχόμενης νέας Φεουδαρχίας


Τα τελευταία χρόνια γενικά, και τους τελευταίους μήνες ειδικότερα, η κριτική ενάντια στις λεγόμενες «Συντεχνίες» βρίσκεται σε έξαρση. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για «ιερό» πόλεμο ενάντια στο Συνδικαλιστικό Κίνημα στο όνομα ασφαλώς των συμφερόντων της κοινωνίας, του Κράτους και της ανάπτυξης.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που έχει αναλάβει με εντολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη τη διερεύνηση συμμετοχής της Ελλάδας στη την Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχει μνημόνιο για την Ελλάδα σε μια πιθανή συνεργασία της χώρας με τους BRICS.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.