05/18/15

Με ένα πολυσέλιδο κείμενο που τιτλοφορείται «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» το οποίο έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε όλους τους εμπλεκόμενους - στις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις - φορείς, η Ευρωπαΐκή Επιτροπή μπαίνει μπροστά προκειμένου να κοπεί ο «γόρδιος δεσμός» και οι ευρωπαίοι εταίροι να φτάσουν σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

«Υπάρχει ένα νέο κίνημα στην Ελλάδα και κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει» δηλώνει από τις Κάννες ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την πεποίθηση του ότι η Merkel δεν θα θέλει να σηκώσει το βάρος της καταστροφής της Ευρώπης, αν η Ελλάδα αποτύχει ή αποχωρήσει από το ευρώ, τόνισε ο βραβευμένος με Nobel οικονομολόγος Joseph Stiglitz, κατά την διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του, σε συνέντευξη στο CNN.

Η συγκυβέρνηση με Ποτάμι, ΝΔ ή και ΠΑΣΟΚ ή δεν θα υπάρξει συμφωνία. Αυτός είναι ουσιαστικά ο εκβιασμός των δανειστών-εταίρων προς τον Αλέξη Τσίπρα με την απαίτηση και εγχώριων παραγόντων.

Να ανατρέψει την πολιτική εγκατάλειψης, υποστελέχωσης και περικοπών στην άσκηση οικονομικής διπλωματίας επιχειρεί ο νέος γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπ. Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.