05/21/15

Οι επικεφαλής των ομάδων της Ευρωβουλής καλούν την επόμενη Πέμπτη Τσίπρα, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι.

Τους Αλέξη Τσίπρα, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μάριο Ντράγκι καλούν, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, οι οι επικεφαλής των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του Brussels Group βρίσκεται τελικά το πακέτο μέτρων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές της χώρας. Το πακέτο περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα όπως η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και ανώδυνα μέτρα που στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για ηγέτες του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν έκκληση για ρήξη με τους πιστωτές και προκαλούν δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε μια νέα συμφωνία διάσωσης, κάνουν λόγο σε άρθρο τους οι Financial Times και για ...αντάρτες εντός του κυβερνώντος κόμματος!

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η «ομολογία» του Έλληνα συναδέλφου τους Γιάνη Βαρουφάκη πως έχει καταγράψει τις συνεδριάσεις του οργάνου τους, του Eurogroup.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.