05/29/15

Απόλυτα αναγκαίος για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και εθνικά ωφέλιμος για την Ελλάδα είναι ο νέος ρωσικός αγωγό φυσικού αερίου “Greek Stream”, που θα περνά από την Ελλάδα, δηλώνει o Έλληνας υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Σαν σήμερα, 23 Μαΐου του 1453, πριν 562 χρόνια, έγινε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η Άλωση της Πόλης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β'.

Ένα κράτος, την Ελλάδα, μπορείς να το σώσεις σώζοντας τον λαό, εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ένθετη επιφυλλίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung και σημειώνει ότι η νέα γενιά της Ευρώπης «ταΐζεται με στερεότυπα», ενώ «λείπουν οι τα οράματα και οι πραγματικές αξίες».

Για τη Μόσχα αναχώρησε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να έχει επαφές για ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Βράβευση της ERTOPEN - ΠΟΣΠΕΡΤ στα ‘’3α ΕΥΒΟΪΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015’’ την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας

Ο νέος φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόϊνι (φωτο) θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Υποστηρίζει πάντως ότι ο ίδιος δεν είναι εξτρεμιστής, αλλά απλώς βρισκεται «κοντά στον λαό».

Κινητήρας θα είναι η Γαλλία και η Γερμανία λέει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριε
Ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (των Σοσιαλδημοκρατών) καλεί σε μία Ευρώπη «δύο ταχυτήτων», στην οποία κινητήρας θα είναι η Γαλλία και η Γερμανία καθώς «δεν μπορούν όλες οι χώρες να κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα».

Υπαρκτός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν κλείσει γρήγορα η συμφωνία της Ελλάδος με τους πιστωτές της εκτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Για ένα τριήμερο-φωτιά κάνουν λόγο οι τελευταίες αναφορές από τη διαβούλευση στο Βrussels Group, περιγράφοντας έτσι με δραματικούς τόνους τα όσα διαδραματίζονται τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

Όσο οι μέρες περνούν και τα περιθώρια της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στενεύουν, τόσο αυξάνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί από τους δανειστές προς την κυβέρνηση για να συρθεί σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.