06/14/15

Ο… πολύς κ. Τόμσεν –αφού κλάφτηκε σαν μαθητούδι που τσακώθηκε με τον διπλανό του στο θρανίο, και ζήτησε από τη δασκάλα να του κάνει «ντα»- επιστρέφει σήμερα στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, από τις οποίες υποτίθεται… αποχώρησε, επειδή του αντιμίλησε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Νίκος Παπάς!

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της ελληνικής αντιπροσωπείας από το τραπέζι των συνομιλιών με τους «θεσμούς» έληξε η σημερινή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, καθώς οι θεσμοί κράτησαν μέχρι τέλους ανυποχώρητη στάση, αξιώνοντας μέτρα «φωτιά» εξόντωσης του ελληνικού λαού και κηδεμονίας της χώρας.

Ο BΡΕΤΑΝΟΣ ανταποκριτής του Clannel 4, Πολ Μέισον (φωτο), έδωσε μέσα από το λογαριασμό του στο twitter τη δική του εικόνα από τις πρώτες στιγμές μετά την διακοπή της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες.

«Η ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα».

ΣKHNIKO αδιεξόδου διαμορφώθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές στις Βρυξέλλες, αφού τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι πιστωτές εμμένουν στις θέσεις τους, χωρίς υποχωρήσεις.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν θα πρέπει να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών με τη σημερινή τους μορφή, λέει το ηγετικό στέλεχος του Γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" (Die Linke), Sahra Wagenknecht,  και συνιστά στην Αθήνα έξοδο από το ευρώ.

Με μια άκρως σημαντική ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που τα περιελάμβανε όλα, ο Νίκος Κοτζιάς παρουσίασε και ανέλυσε το νέο γεωπολιτικό δόγμα της Ελλάδας και τον γεωπολιτικό ρόλο που η χώρα μας επιθυμεί και μπορεί να διαδραματίσει.

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ εργασίας από τις 15 Ιουνίου θα προχωρήσουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της Εύβοιας και οι αγροτικοί που ανήκουν στο ΠΕΔΥ μέχρι την καταβολή των εφημεριών τους, εκτός αν οι εφημερίες τους καταβληθούν μέχρι τις 15 Ιουνίου.

ΚΙ ΕΝΩ η κυβέρνηση εισέπραξε νέο τελεσίγραφο 24 ωρών χθες από τις Βρυξέλλες, η ξεφτίλα της ξεπερνά κάθε προηγούμενο όριο, καθώς παρακαλά να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Απ' ότι φαίνεται στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση ισοδυναμεί με τελεσίγραφα και η ισοτιμία των εταίρων με χαμερπή παρακάλια.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ που βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιήσει σήμερα μια σειρά από πολύ κρίσιμες συναντήσεις που θα κρίνουν κατά πολύς αν θα γίνει ή όχι εφικτή η εύρεση μιας συμφωνίας με τους εταίρους.

ΑΥΤΟ που λέμε «έξω», όχι πάντοτε με καλή έννοια, είναι ένας βαθύτατος κοινωνικός θεσμός, με πανίσχυρες ιστορικές ρίζες, που κατά τη φτωχή μου άποψη θεμελίωσε τον πολιτισμό της Μεσογείου - και όχι μόνο. Σε αντίθεση με τις χώρες του Βορρά, όπου ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται κλεισμένος μέσα για να προφυλαχθεί από τις απάνθρωπες καιρικές συνθήκες, οι χώρες του έξω θεωρούσαν το έξω σαν το σπίτι τους.

ΑΡΧΙΣΕ χθες 13 Ιουνίου, στον κινηματογράφιο Studio, στην πλατεία Αμερικής, το 4ο Συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) το οποίο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Ελλάδας-πιστωτών επισκιάζονται από εντάσεις μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ. Όπως όλα δείχνουν το ΔΝΤ μπλοκάρει συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα FAS.

ΑΓΝΩΣΤΟ παραμένει ποιος θα είναι ο επικεφαλής των διαπραγματευτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίοι εάν όλα πάνε καλά θα κάτσουν αύριο στο τραπέζι των συζητήσεων με την ελληνική υπουργική αντιπροσωπεία.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.