06/15/15

ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ στην εξέδρα πέταξε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος τηε ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καθώς δεν απάντησε καν στην τεκμηριωμένη ερώτησή του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για δανειοδότηση της Ελλάδας από την Τράπεζα της Ελλάδας ή την ΕΚΤ προκειμένου να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ.

«Στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ" στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις διακρίνει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες. Με δήλωσή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο πρωθυπουργός τονίζει πως η κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση "με σχέδιο και τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις",

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ με εφιαλτικό τέλος για την διαπραγμάτευση δημοσιεύει η ιστοσελίδα της Süddeutsche Zeitung επικαλούμενη γερμανικές πηγές, την ώρα μου μαίνεται ο πόλεμος νεύρων μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ λάθη, τα οποία έγιναν πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, έκανε λόγο ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Καταθέτοντας στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος στη Βουλή, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις.

Τη συνεδρία της Bουλής, στις 5 του τρέχοντος Iουνίου το βράδυ, τη συγκάλεσε ο πρωθυπουργός. Hθελε να έχει από τους αρχηγούς των κομμάτων γνώμες, κρίσεις, προτάσεις για την εξέλιξη των σχέσεων της χώρας με τους δανειστές της. Tην κρισιμότητα του θέματος τη συνειδητοποιούσε, σίγουρα, κάθε πολίτης. Mε δεδομένη όμως την «καχεξία του αστικού στοιχείου»

Στις αρχές της δεκαετίας του 1800, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ακόμα μια νέα χώρα, ένας Βρετανός κριτικός που ονομαζόταν Sydney Smith αναρωτήθηκε: "Σε όλα τα πέρατα του πλανήτη, ποιος διαβάζει ένα αμερικανικό βιβλίο; Ή πηγαίνει σε ένα αμερικανικό παιχνίδι; Ή κοιτάζει μια αμερικανική εικόνα ή άγαλμα;".

ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν

ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ και καθοριστική μάχη δίνει από χθες η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες: με συγκεκριμένες προτάσεις ανά χείρας, ζητάει από την άλλη πλευρά να διανύσει και εκείνη το μισό που της αναλογεί πριν την ημερομηνία ορόσημο της 18ης Ιουνίου.

ΔΗΛΩΣΗ της νέας Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φώφης Γεννηματά, για την εκλογή της, πριν λίγα λεπτά, στην οποία, αφού πρώτα ευχαριστεί «τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή»,

ΔΙΕΚΟΨΕ την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία και αναχώρησε για την Αθήνα εσπευσμένα, από την Καστοριά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ μεταφέρονται και πάλι οι εξελίξεις, καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέφει από τις Βρυξέλλες, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Στο Μαξίμου γίνονται διαρκείς συσκέψεις με τον πρωθυπουργό να καθιστά σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αποδεκτά κανένα από τα επιπλέον μέτρα που ζητήθηκαν απόψε από τους δανειστές.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.