06/21/15

ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ για ένα μέλλον χωρίς λιτότητα και περικοπές ένωσαν πολίτες σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα. Χθες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Πρόσφυγες, οι διαδηλωτές εξέφρασαν το όραμά τους για μια ενωμένη Ευρώπη, μακριά από διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ώρα για την Ελλάδα και τους πιστωτές της πλησιάζει, σημειώνει σε άρθρο του ο οικονομικός ανταποκριτής του «Guardian», Phillip Inman, με το ζήτημα να είναι πώς θα κλείσει το κενό των 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό από τη στιγμή που η Αθήνα αρνείται να περικόψει κι άλλο τις δαπάνες.

ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ νέου «δημοκρατικού κόμματος» στο χώρο του κέντρου προχωρά ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος από το Ηράκλειο της Κρήτης. Η δομή, το πρόγραμμα, η ονομασία και το έμβλημα του κόμματος θα γνωστοποιηθούν το αργότερο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΝΑ ΛΑΒΕΙ δύσκολες αποφάσεις για να βρεθεί λύση κάλεσε την Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, λέγοντας πως αποτυχία θα είχε ως συνέπεια «τρομοκρατική μείωση» στην ελληνική οικονομική δραστηριότητα. Οι επιπτώσεις ενός Grexit σε άλλες χώρες «παραμένουν αβέβαιες»,

Την Πέμπτη (18/6) αποσύρθηκε από τις τράπεζες άλλο ένα 1 δις ευρώ, εντείνοντας τους φόβους ενός τραπεζικού πανικού, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας. Πάνω από € 2 δις έχουν αποσυρθεί αυτή την εβδομάδα και οδεύουν προς το εξωτερικό με την ενθάρρυνση και την διευκόλυνση των συστημικών τραπεζών.

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ για το αν η ΕΕ βοηθά πραγματικά την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας αργά χθες τη νύχτα σε σειρά διεθνών πρακτορείων.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, συζητήθηκε στη σύσκεψη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που ολοκληρώθηκε χθες λίγο μετά τις 6.30 μ.μ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.