06/26/15

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ στο διεθνές Φόρουμ για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συντονισμού Αριστερών Πολιτικών Κομμάτων, λαϊκών οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων που αγωνίζονται για την έξοδο από την Ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Η ΕΛΛΑΔΑ υφίσταται εκβιασμό. Η έξοδος από την ευρωζώνη είναι η διέξοδος. Αντί να υποχωρήσει στις καταστροφικές απαιτήσεις της τρόικας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαλλάξει τη χώρα από την παγίδα του κοινού νομίσματος, αν ο ελληνικός λαός συμφωνεί.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ μορφή λαμβάνουν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την απόφαση να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του αυριανού Eurogroup.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λιου δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του χρέους της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ακόμη πως φοβάται ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ διαφορές αλλά και αρκετά βήματα σύγκλισης έχει η νέα ελληνική πρόταση - σε σχέση με την πρόταση των δανειστών- που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Eurogroup. Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να διασφαλίσει περισσότερα έσοδα από τον ΦΠΑ (0,93% του ΑΕΠ) αλλά και να επιβάλει αυξημένη φορολογία στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Νωρίτερα έρχονται οι αλλαγές για το ΕΚΑΣ και τις πρόωρες συντάξεις.

ΤΟ ΠΟΣΟ των 16,3 δισ. ευρώ θα μπορούσε να διαθέσει η ευρωζώνη για την Ελλάδα, στα πλαίσια του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης με πρόβλεψη για πεντάμηνη παράταση, αναφέρει έγγραφο των δανειστών που δόθηκε στους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης και αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

ΑΚΟΜΗ κι αν η Ελλάδα δεν κατορθώσει να πληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα, οι οίκοι αξιολόγησης πιθανότητα δεν θα θεωρήσουν την χώρα ότι βρίσκεται “σε χρεοκοπία”.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της φράξιας Σόιμπλε και του ΔΝΤ οδηγεί σε εκτροχιασμό τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους-δανειστές και σε διχασμό την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να επιβάλει στους λαούς τα εκτός πραγματικότητας νεοφιλελεύθερα δόγματά της. Προσπάθειες συμβιβασμού που καταβλήθηκαν χθες από την ελληνική κυβέρνηση και μετριοπαθείς φωνές των θεσμών ή Ευρωπαίους παράγοντες υπονομεύθηκαν ανοιχτά από τον Σόιμπλε

ΒΕΒΑΙΟΣ ότι θα επέλθει συμβιβασμός που θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και την Ελλάδα να βγουν από την κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.