06/27/15

ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ πόρισμα όπου καταγράφονται τα ευρήματα της πολυετούς έρευνας για όσα παρασκηνιακά φέρονται να συνέβαιναν την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και το σχέδιο δολοφονίας του, αλλά και ένα “σχέδιο εθνικού νομίσματος” επί Μνημονίου, έκλεισε την ανάκριση για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και το αποκαλούμενο “σχέδιο Πυθία” ο επίκουρος Ανακριτής κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας.

ΔΙΑΦΟΡΑ σενάρια βρίσκονται σε εξέλιξη τούτες τις ώρες που έχουν σαν κοινό παρανομαστή την ανατροπή του Αλέξη Τσίπρα, της κυβέρνησης ή ακόμα και την απονομιμοποίηση και ακύρωση του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

ΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ έκπληξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι απορρίφθηκε το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ενός μηνός στο πρόγραμμα.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ των θεσμών δεν ήταν βιώσιμη, δεν θα έδινε τέλος στον φαύλο κύκλο της κρίσης, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup. Ωστόσο, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να έρθει σε μία συμφωνία της ύστατης στιγμής έως την Τρίτη.

«Είναι μια κρίσιμη, αλλά και μεγάλη ώρα»,αναφέρει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, σε δήλωσή του σχετικά με το Δημοψήφισμα, σε δήλωση του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες.

ΣΤΟΧΟΣ των θεσμών αποτελεί η αποκατάσταση της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας, υποστήριξε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Eurogroup.

ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ το ερώτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τη σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00, θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το δημοψήφισμα με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, το οποίο ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξςη Τσίπρας.

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οποίο εξήγγειλε την διενέργει Δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου με το ερώτημα "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" στην προτεινόμενη υφεσιακή συμφωνία-πρόταση των θεσμών της 25 Ιουνίου, δημοψήφισμα που καλύπτεται ήδη από το σύνολο των ηλεκτρονικών γερμανικών μέσων, κυρίως με πρακτορειακά τηλεγραφήματα από την Αθήνα.

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να αποταθεί στο κοινοβούλιο και δια του κοινοβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό αποτελεί μια απόφαση η οποία δικαιώνει την δημοκρατική επιταγή και τη λαϊκή εντολή», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου

KΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ μορφή λαμβάνουν οι εξελίξεις στην Αθήνα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει εκτάκτως απόψε Παρασκευή, και από τις 8:30 βρίσκεται σε εξέλιξη, την Πολιτική Ομάδα Διαπραγμάτευσης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.