07/02/15

«ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ το "ΝΑΙ", αλλά και αν κερδίσει το "ΟΧΙ" στο ελληνικό δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα είναι αναγκασμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΙΟΝΗΣ, είναι Οικονομολόγος, Καθηγητής Οικονομικών στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ). Το άρθρο του «Η ΕΚΤ παγιδευμένη στις αντιφάσεις» είναι δημοσιευμένο στο προσωπικό του ιστολόγιο, το ΑΝΤΙΚΡΥ αναδημοσιεύει το άρθρο αυτό του κ. Χρόνη διότι απαντάει στο κρίσιμο ερώτημα των ημερών για την ανορθόδοξη “ταχτική” που ακολουθεί η ΕΚΤ στην δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λέμε «NAI» στην Ευρώπη είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του εκτιμώντας ότι όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας «σφάλουν».

Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ προκήρυξης δημοψηφίσματος έρχεται ως φυσική συνέχεια του σχεδιασμού του θεάτρου της “διαπραγμάτευσης” με τους τυράννους της πατρίδας. Φυσική συνέχεια, αφού η τερατώδης συμφωνία των υποτιθέμενων εταίρων δεν θα μπορούσε να υπερψηφιστεί από όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης με αποτέλεσμα την επί της ουσίας απώλεια της δεδηλωμένης.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ οικονομολόγοι Τζέφρι Σαξ, Πολ Κρούγκμαν και Μπάρι Άιχενγκριν κατηγορούν την τρόικα για την κρίση στην Ελλάδα, ενώ εξαίρουν τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ζητούν περισσότερη κατανόηση από τη Γερμανία.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.