07/08/15

ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ τελικά απόψε -μέσω τηλεδιάσκεψης-, σύμφωνα με πληροφορίες, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το ελληνικό αίτημα για νέο πρόγραμμα δανειοδότησης, που εστάλη το μεσημέρι στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ σενάριο είναι η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, ερωτηθείσα για τις χθεσινές δηλώσεις Γιουνκέρ ότι η Επιτροπή έχει εκπονήσει σχέδια για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ευρωζώνη.

ΘΕΛΟΥΜΕ βιώσιμη ανάπτυξη για να επιστρέψουμε πίσω τα δανεικά που πήραμε, απάντησε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους ευρωβουλευτές, που στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκαν στο βάρος που έχουν επωμιστεί οι δικές τους χώρες.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ότι η Ευρώπη θα βρει λύση για την Ελλάδα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Όταν συνομιλώ με τους Ευρωπαίους, υπάρχει η γενική άποψη ότι η καλύτερη έκβαση είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ η Ελλάδα το δικαίωμα χρηματοδότησης από την Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS, αρκεί να “αγοράσει 1-2 μετοχές της”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στορτσάκ στο περιοδικό «Index Bezopasnosti», όμως για να συμβεί αυτό «πρέπει να ληφθούν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρθηκε στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία και έξοδο από την κρίση. "Οι προτάσεις μας επικεντρώνονται σε μεταρρυθμίσεις με σκοπό να αλλάξουν την Ελλάδα, μεταρρυθμίσεις που τα Μνημόνια δεν ήθελαν να γίνουν" τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να ζητήσει από τους ηγέτες της ευρωζώνης να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος, για να χρησιμοποιηθεί ως collateral και να αυξηθεί η παροχή ρευστότητας στην Αθήνα, γράφουν οι Financial Times.

ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ έκθεσή του για την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας, το ΔΝΤ τονίζει ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί στο μέλλον να υπονομεύσει την αμερικάνικη ανάκαμψη.

Σαφής προειδοποίηση του ΔΝΤ:  «Αν δεν αντιμετωπισθεί η ελληνική κρίση, με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, τότε μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στην Ιταλία», τονίζεται σε νέα έκθεση  του Ταμείου και συνεχίζει, «ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος ο μεσοπρόθεσμος, όμως, φαίνεται πως είναι… άλλη ιστορία», σύμφωνα με το ΔΝΤ.

ΣΤΗ Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής θα κριθούν όλα για το ελληνικό μέλλον. Οι εταίροι αναμένουν «λεπτομερέστατες» προτάσεις από ελληνικής πλευράς έως την Πέμπτη για ένα τρίτο, πολυετές πρόγραμμα.

ΠΕΤΥΧΕ γιατί ο βασικός συντελεστής της την πήρε στα χέρια του και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναδεικνύεται σε εξαιρετικό χειριστή της επικοινωνίας. 

Αυτή είναι και η βασική θεώρηση, αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά τα στάδια που έκριναν την επιτυχία της καμπάνιας:

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.