07/10/15

Τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα , Αντρέι Μάσλοβ, τίμησε η ελληνική κυβέρνηση, σήμερα στις 11 το πρωί στη ΔΙΣ (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού) στην Πλάκα, για την διάθεση των ρωσικών αρχείων της γερμανικής κατοχής στη Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. στη ΔΙΣ (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού - Θαλού και Πιττακού 10, Πλάκα) όπου η ελληνική κυβέρνηση τίτμησε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, για την άμεση ανταπόκριση της ρωσικής κυβέρνησης να θέσει στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης τα ρωσικά αρχεία που αφορούν την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν υπέγραψε την πρόταση νόμου για εξουσιοδότηση εν λευκώ του Πρωθυπουργού, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών για διαπραγμάτευση και επίτευξη συμφωνίας...

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γνωστός για το ήθος, τη σεμνότητα, την προσήλωσή του σε αρχές  και αξίες που υποστηρίζει με συνέπεια, μαζί με τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που τον περιβάλλουν, προβάλλουν  σήμερα ως οι μόνοι εγγυητές του αντιμνημονιακού αγώνα, εφ’ όσον και αν στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ συρθεί σε ένα ακόμα πιο οδυνηρό Μνημόνιο. Το οποίο θα μπορεί να αποκαλείται πλέον ως.... ΑΤΜ, το Τρίτο Αριστερό Μνημόνιο !

Οι μικροαστικοί λεονταρισμοί οδηγούν πάντα σε αυτό-εξευτελισμούς: του πολύ θορύβου για το τίποτα… 

ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ οι λεονταρισμοί της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των θανατηφόρων τοκογλυφικών προτάσεων, των τελεσιγράφων του 4ου Ράιχ, οι λεονταρισμοί του δημοψηφίσματος και του «ΟΧΙ»; Κατέληξαν στη μετατροπή το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ» και στην υιοθέτηση προτάσεων ακόμα χειρότερων και δεσμευτικότερων από τις θανατηφόρες εκείνες προτάσεις εναντίον των οποίων έγινε το δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός τις καταδίκασε με ένα συγκλονιστικό ΟΧΙ (62%), ιστορικών διαστάσεων…

Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο για έναν προϋπολογισμό λιτότητας €13 δις σε μια έσχατη προσπάθεια να εξασφαλίσει μια συμφωνία χρέους με τους πιστωτές της ΕΕ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ που εστάλη στις Βρυξέλλες την Πέμπτη το βράδυ, 9 Ιουλίου, αφορά στην εξοικονόμηση περίπου €13 δις με οριζόντιες περικοπές. Επίσης, έχει κατατεθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την Παρασκευή, ώστε να δοθεί η εξουσιοδότηση στον Τσίπρα να υπογράψει την θανατική καταδίκη της χώρας.

Ένα ενδεχόμενο κούρεμα του χρέους, η στάση του έλληνα πρωθυπουργού και του γερμανού αντικαγκελάριου αλλά και η διαπίστωση ότι η ΕΕ δεν έχει μόνο το ζήτημα της Ελλάδας να λύσει, είναι τα βασικά θέματα του γερμανικού τύπου.

Η Süddeutsche Zeitung στο πρωτοσέλιδο της δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Η Αθήνα μπορεί να ελπίζει σε αναδιάρθρωση του χρέους» και σημειώνει: «Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για πρώτη φορά παραδέχθηκε ότι θέλει να διαπραγματευθεί με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μια αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Σόιμπλε δήλωσε την Πέμπτη πως τις ερχόμενες ημέρες θα υπάρξει η δυνατότητα να συζητηθεί μια ελάφρυνση του χρέους.

Οριακό είναι το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τέσσερις βουλευτές να δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την συμφωνία. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ μέχρι αργά το απόγευμα σε ηλεκτρισμένο κλίμα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, η οποία διεκόπη νωρίτερα, με τον Πάνο Καμμένο να συναντάται με τον πρωθυπουργό.

H ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ iskra.gr που απηχεί τις θέσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε ολόκληρο το κείμενο των "5" που κατέθεσαν στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, 10/7.

Ακολουθεί το κείμενο θέσεων των "5" της «Αριστερής Πλατφόρμας»

«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη επιλογή στην κρίσιμη αυτή συγκυρία από το να απορρίψει τον εκβιασμό των «θεσμών» για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Έρχονται τα πρώτα 2 δισ. ευρώ από Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της VEB Capital, Τimofey Khryapov, ο οποίος είναι στρατηγικός επενδυτής του Greek Stream. Θα είναι επενδυτής στην εταιρεία που ιδρύθηκε από κοινού με τη Ρωσία για την κατασκευή του Νότιου ευρωπαϊκού αγωγού.

“Είναι μία ενδιαφέρουσα επένδυση”, τόνισε ο κ.Khryapov διότι εκτός από το ότι θα γίνει σύντομα η απόσβεση και θέλουμε, όπως είπε, να έχουμε νέους εταίρους για να ανοίγουμε τις πόρτες σε νέες επενδύσεις. Εξήγησε τα οφέλη που θα έχει για την Ελλάδα η κατασκευή αυτού του αγωγού, διότι το πρότζεκτ αυτό έχει επένδυση 2 δισ. ευρώ και πάνω από τα μισά θα παραμείνουν στη χώρα γιατί θα ενισχύσει την πραγματική οικονομία, ενώ θα δημιουργήσει πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας

«Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη», αυτό αναφέρει ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε κείμενό του, με τίτλο "Ιεροκήρυκες και πυρομανείς", το οποίο ανήρτησε χθες στην προσωπική του ιστοσελίδα.

"Η Ευρωζώνη επιθυμεί μόνο ένα σενάριο για την Ελλάδα, την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη" αναφέρει ο γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε κείμενό του, με τίτλο "Ιεροκήρυκες και πυρομανείς", το οποίο ανήρτησε την Πέμπτη στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Οι Financial Times καταγράφουν τα κρίσιμα βήματα των επόμενων κρίσιμων ωρών για την Ελλάδα, για "Οριστική Συμφωνία" η GREXIT!

ΤΑ ΑΜΕΣΑ βήματα της Ελλάδας των επόμενων ημερών καταγράφουν οι Financial Times τονίζοντας ότι το αποτελέσματα των εντατικών ζυμώσεων θα καταλήξουν είτε σε μια οριστική συμφωνία είτε στο αρνητικό σενάριο του Grexit.

Ομιλία του Π. Λαφαζάνη στο 3ο Συνέδριο «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ», με τίτλο: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ» - 9/7/2015

Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο 3ο συνέδριο «Φυσικό Αέριο και Ηλεκτρισμός» με τίτλο: "Ελληνική αγορά ενέργειας: Δύναμη Ανάπτυξης και σταθερότητας στη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης", το οποίο λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα, διοργανώνεται από το Research Centre for Energy Management (RCEM) του ESCP Europe και τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ για την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) έδωσαν μετά τα μεσάνυχτα κυβερνητικές πηγές. Η ελληνική πρόταση αφορά τη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών της χώρας από την 1η Ιουλίου 2015 έως τις 30 Ιουνίου 2018, για τρία δηλαδή χρόνια και περιλαμβάνει την ρύθμιση του χρέους καθώς και εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο ύψους 35 δισ. ευρώ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.