07/11/15

Η φινλανδική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει το ελληνικό αίτημα για τρίτο πακέτο στήριξης, ακόμα και αν είναι η μόνη που θα πει «ΟΧΙ», μεταδίδει η φινλανδική κρατική τηλεόραση YLE.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τους δανειστές και ταυτόχρονα με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι... 
 
Οι... λύκοι έγιναν... αρνάκια, αφού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πίσω την πιο κρίσιμη στιγμή, ξεχνώντας προεκλογικές, αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις για το σκίσιμο των μνημονίων και την αποβολή των τοκογλύφων δανειστών από τη χώρα. Αλλά και ο Πάνος Καμμένος που προεκλογικά δεσμευόταν πως θα έκανε τα πάντα για να σταματήσουν τα μνημονιακά συμφέροντα να ρουφάνε το αίμα του ελληνικού λαού... λύγισε στο παρά πέντε και βάζει και αυτός τη σφραγίδα του σε ένα ακόμη μνημόνιο υποταγής της πατρίδας μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα που έδωσε ένα συντριπτικό 61,3% κατά οποιασδήποτε συμφωνίας σε βάρος του λαού και της πατρίδας, 251 βουλευτές (!!!) ψήφισαν  την χειρότερη συμφωνία που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την αρχή των μνημονίων.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ψηφοφορία στη Βουλή θα μείνει στην ιστορία. Είναι η πρώτη φορά που τόσο ανοιχτά η Βουλή βρίσκεται σε τόσο κατάφωρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα και την εκφρασμένη θέληση του λαού. Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα που έδωσε ένα συντριπτικό 61,3% κατά οποιασδήποτε συμφωνίας σε βάρος του λαού και της πατρίδας, 251 βουλευτές ψηφίζουν (!!!) την χειρότερη συμφωνία που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την αρχή των μνημονίων.

Η κυβέρνηση υπέστη διαρροή 10 βουλευτών, από τους οποίους 2 ψήφισαν φανερά «όχι» στην στήριξη που ζήτησε ο πρωθυπουργός, 8 δήλωσαν «παρών». Υπήρχαν επίσης και 7 απουσίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΟΔΟΤΗΣΗ 251 από τους 300 βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων αναχωρεί σήμερα, Σάββατο, για τις Βρυξέλλες ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος Ευκλείδης Τσακαλώτος για να παραστεί το απόγευμα σε μία από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις του Eurogroup, από την έκβαση της οποίας ενδέχεται να κριθεί η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη με μια νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναδεικνύεται στον νέο ισχυρό άνδρα της Ευρώπης, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, χάρη στον τρόπο που χειρίζεται την κρίση στην Ελλάδα.

Όταν παρατηρητές εκτός ευρωζώνης αναζητούσαν μια λύση για την κρίση στην Ελλάδα έπαιρναν τηλέφωνο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, όχι τον Ολάντ, όμως αυτό ενδέχεται να αλλάξει, διότι ο Γάλλος πρόεδρος άρχισε να αναμειγνύεται στην ελληνική κρίση.

Με 251 «ΝΑΙ» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση του υπουργού Οικονομικών - Ισχυρή υποστήριξη στην κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

ΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΑ από τους θεσμούς. Με 251 «ΝΑΙ», 32 «ΟΧΙ» και 8 «Παρών» η κυβέρνηση έλαβε έγκριση του σχεδίου συμφωνίας με τους δανειστές. Μόλις 145 «ΝΑΙ» από τους 162 βουλευτές της συγκυβέρνησης. Tο κυβερνητικό νομοσχέδιο αμφισβητήθηκε από 32 συνολικα βουλευτές εκ των οποίων τέσσερις είναι και μέλη της κυβέρνησης.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.