07/14/15

O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς υποστήριξε ότι «ορισμένα κεντρικά ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εκτίμησε ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία μιας "ευρωπαϊκής" κυβέρνησης, (σ.σ.:"όχι ελληνικής!") καθώς υπάρχουν ζητήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους αρχηγούς των κρατών και τις κυβερνήσεις τους.

Κυριολεκτικά σαν σκουλήκια για λιώσιμο αντιμετώπισε η καγκελάριος Μέρκελ την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική Βουλή, τον ελληνικό λαό. Μόνο… 48 ώρες (!) περιθώριο έδωσε η Μέρκελ στην κυβέρνηση Τσίπρα για να ψηφίσει στη Βουλή τη δραστική μείωση των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ σε τεράστιο αριθμό προϊόντων και υπηρεσιών...

ΥΠΕΚΥΨΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνευ όρων στο τελεσίγραφο των Γερμανών. «Εσπασε» κάτω από την αφόρητη πίεση των δανειστών στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης και υπέγραψε κάθε απαίτηση και όρο του Βερολίνου. Μέσα σε μια εβδομάδα μετέτρεψε το υπερήφανο και αγέρωχο «ΟΧΙ» του 61,3% του ελληνικού λαού σε ένα πανάθλιο κυβερνητικό «ΝΑΙ», αποκαρδιώνοντας τα σχεδόν δύο τρίτα των πολιτών που εμπιστεύθηκαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Με τη συμφωνία, του "3ου Μνημονίου" να αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητα θρυαλλίδα ευρύτατων πολιτικών εξελίξεων ενισχύονται πλέον οι πιθανότητες κοινωνικών εκρήξεων και η χώρα οδηγείται αναπόφευκτα σε περιδίνηση με άγνωστες επιπτώσεις.

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ στην Αθήνα έκαψαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επώδυνη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της. Στην πλατεία Συντάγματος έγινε η πρώτη διαδήλωση με αφορμή τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία.

Οι κοινοτικοί νόμοι επιτρέπουν «κούρεμα» μόνο για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Το «κούρεμα» θα πάρει την μορφή παροχής νέων μετοχών της τράπεζας αντί ρευστού. Αν, π.χ. το «κούρεμα» είναι της τάξης του 20%, ο κάτοχος του λογαριασμού θα λάβει 20.000 ευρώ σε μετοχές σε περίπτωση που το υπόλοιπο είναι 200.000 ευρώ.

Τον δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσω και της συνεισφοράς των μετόχων, ομολογιούχων και καταθετών τους ανοίγει η ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας (bail in) στο ελληνικό δίκαιο που προβλέπει η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.

Σήμερα, τα κόμματα του “ΟΧΙ”, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με τα κόμματα του “ΝΑΙ”, Ν.Δ., Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, καλούν από κοινού το λαό να πει “ΝΑΙ” σε ένα νέο 3ο Μμνημόνιο, που φορτώνει στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα νέα βάρη και μάλιστα με αντιλαϊκά μέτρα.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του «για την νέα συμφωνία-μνημόνιο» καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, να πουν το πραγματικό, ανυποχώρητο, μεγάλο «ΟΧΙ» στη συμφωνία-μνημόνιο, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και ν' αντιπαλέψουν στο δρόμο και τους χώρους δουλειάς

Ο εφιάλτης λοιπόν, που ζήσαμε για κάποιες μέρες στη χώρα μας, αργά ή γρήγορα θα καταλαγιάσει, ο τρόμος και ο πανικός της οικονομικής ανασφάλειας θα ημερέψουν με τον καιρό. Αυτό που αποκλείεται να ατονήσει ή να εξαλειφθεί είναι ο πρωτογονισμός, σαν στοιχείο ταυτότητας της ελλαδικής κοινωνίας.

Οι Τράπεζες πιθανότατα θα ξαναβρούν τους ρυθμούς τους –η αίσθηση του πανικού, με τις Τράπεζες κλειστές να μοιράζουν αντίδωρο, θα ξεχαστεί. Και η αγορά κάποτε θα ξαναζωντανέψει, κάποιο χρήμα, με οποιοδήποτε όνομα, θα υπηρετήσει το δούναι και λαβείν.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.