07/15/15

Το πακέτο αυτό των 50 δισ. θα είναι διαθέσιμο για την άμεση χρηματοδότηση επενδύσεων με την προϋπόθεση οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι πρόσθετοι αυτοί πόροι θα αξιοποιηθούν πλήρως προς τους δικαιούχους και τις δράσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων....

ΜΕΤΡΑ για αμεσότερη και αποτελεσματική απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων άνω των 35 δισ. ευρώ έως το 2020 που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι η ΕΕ σε συνέχεια των όσων προβλέπει η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής υλοποιεί μια από τις υποσχέσεις που έχει δώσει, αλλά ωστόσο αναμένει τις αποφάσεις της ελληνικής βουλής για κύρωση και ψήφιση των προαπαιτουμένων.

Το άμεσο έναυσμα όμως για την αποξένωσή μου από το SPD είναι η κοντόφθαλμη εθνικιστική πολιτική σας απέναντι στην Ελλάδα, που αποτελεί μία προδοσία του σοσιαλδημοκρατικού ονείρου της Ενωμένης Ευρώπης. Η συνείδησή μου, αγαπητέ Ζίγκμαρ, δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την πολιτική.

ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή παραίτησης από το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) του Yascha Mounk, λέκτορα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και από 13 ετών μέλους του SPD, λόγω της στάσης του ηγέτη του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην ελληνική κρίση χρέους.

Στην επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα η Νάντια Βαλαβάνη εκφράζει τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, καθώς όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας»

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της από την κυβέρνηση ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, δίνοντας στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η επιστολή παραίτησης εστάλη στον Πρωθυπουργό την περασμένη Δευτέρα και σε αυτή εκφράζει την αντίθεσή της στα νέα μέτρα.

Αντί να συνεχίζουμε με μία αποτυχημένη πολιτική που προκαλεί πόνο στους Έλληνες, όπως άλλωστε έχουνε αποδείξει ουσιαστικά όλοι οι σεβαστοί οικονομολόγοι του κόσμου, θα έπρεπε να υπάρχει μία αλλαγή πορείας....

ΘΑ ΞΟΔΕΥΤΟΥΝ ξανά δισεκατομμύρια για τη συνέχιση ενός απερίγραπτου και αποτυχημένου προγράμματος. Τα νέα “πακέτα βοήθειας” είναι ξανά η πληρωμή παλιών χρεών που ανταλάσσονται με νέα χρέη για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Η ύφεση και η κοινωνική μιζέρια στην Ελλάδα θα εκτοξευθούν ακόμα παραπάνω”, είπε ο Σάρα Βάγκενκνεχτ, αντιπρόεδρος του Die Linke.

Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος....

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν στηρίζουμε τα μνημονιακά μέτρα» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προσερχόμενος το απόγευμα της Τετάρτης στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά η δήλώση του κ. Λαφαζάνη: «Δεν μπαίνει σε δοκιμασία η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεδομένη η στήριξη στην κυβέρνηση.

Το δίλημμα που πλανάται από το 2010 πάνω από τη χώρα είναι: ευρώ με μνημόνια και τεράστιο χρέος, ή εθνικό νόμισμα με πολιτική ανάπτυξης και στάση πληρωμών στο χρέος. Ο πρώτος δρόμος δοκιμάστηκε ολόκληρη την προηγούμενη πενταετία και τα αποτελέσματά του είναι γνωστά, ο δεύτερος δρόμος λοιδορήθηκε, δαιμονοποιήθηκε, ποτέ δεν συζητήθηκε σοβαρά…

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, λοιπόν, υπό την απειλή του πιο ωμού εκβιασμού και, από ότι φαίνεται, με επαχθέστατους όρους. Πανηγυρίζει το εγχώριο μνημονιακό στρατόπεδο και νιώθουν δικαιωμένοι οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί που κατέστρεψαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Θα κάνω μια αποτίμηση της συμφωνίας τις επόμενες μέρες, μόλις έχουμε το πλήρες κείμενο. Τώρα επείγει να αναδιατυπωθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αναγκαιότητα της εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

Ο Αλ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος μεταξύ αντιμνημονιακής και μνημονιακότατης ρητορείας, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τη… γέφυρα! Προσπαθεί, αλλά πλέον το πολιτικό περιβάλλον δεν είναι καν αυτό.  Το περιβάλλον τώρα είναι: «Ευρώ ή Δραχμή»....

Όποιος έβλεπε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στους κ.κ. Γ. Αλαφογιώργο και Π. Χαρίτο, θα σκέφτηκε: «μα καλά πώς άλλαξε η όψη του έτσι;» 

Η όψη του άλλαξε, σκλήρυνε, κατάλαβε, εκβιάστηκε, υπέκυψε, ενηλικιώθηκε.  Το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι το ίδιο με το τελευταίο διάγγελμα της 3η Ιουλίου, ούτε και με τις δηλώσεις της Κυριακής του δημοψηφίσματος.

Χαρακτήρισε τη νύχτα της Συνόδου ως κακή για την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, δεν ήταν μια νύχτα που θα τη θυμούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες…. Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κυβέρνηση και η λαϊκή ετυμηγορία του ελληνικού λαού είπε «δεν τιμά τις ευρωπαϊκές παραδόσεις», η πολιτική ηγεμονία στην Ευρώπη δεν μπορεί να στηρίζεται σε εκβιασμούς….

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ πίεση που δέχτηκε στη Σύνοδο Κορυφής, τη σκληρή διαπραγμάτευση, τη συμφωνία αλλά και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ-1 και στους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο.

Ο…στρατηγός Σόιμπλε διαμόρφωσε ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή αποικιών χρέους, από τις οποίες θα ενισχύει πρωτίστως τα ταμεία της Γερμανίας και θα προσφέρει εύκολη λεία στις πολυεθνικές και στα «επενδυτικά ταμεία»....
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, με πρωταγωνίστρια την Γερμανία. Είναι μιας άλλης μορφής επεκτατική πολιτική, που η υποταγή, η αμφισβήτηση της κυριαρχίας, περνά μέσα από την οικονομική εξαθλίωση. Τα όσα παρακολουθήσαμε την τελευταία περίοδο σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, επιβεβαιώνουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση άρετε και φέρεται από το Βερολίνο και τους δορυφόρους του.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.