07/18/15

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Der Spiegel ο Β. Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης, σε περίπτωση που δεχθεί πιέσεις ώστε να λάβει αποφάσεις που είναι αντίθετες με τα πολιτικά του πιστεύω. 

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησα την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στις Βρυξέλλες απλώς τα 15 από τα 18 κράτη μέλη του Eurogroup «υπέδειξαν στην Αθήνα τη δυνατότητα να αποφασίσει μόνη της για ένα διάλειμμα». Όπως εκτιμά, το γεγονός ότι εκτός από την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος απέρριψαν αυτή την πρόταση δεν επέφερε ρήγμα στην Ευρωζώνη.

Στη συνέντευξή του ο Π. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν επιμείνει στην εφαρμογή, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού».  

ΚΡΙΤΙΚΗ στην απόφαση της κυβέρνησης «να συνομολογήσει ένα νέο μνημόνιο μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι», άσκησε ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και άρθρο στα «Νέα».

Με ψήφους 439 υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές επί 598 ψηφισάντων υπερψηφίστηκε πριν από λίγο από την γερμανική Βουλή η εισήγηση της γερμανικής κυβέρνησης για την εξουσιοδότηση προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή της Ελλάδας σε πρόγραμμα βοήθειας του ESM.

«Παρά τις μεγάλες πολιτικές διαφορές, εμείς εγγυόμαστε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (...) Η Γερμανία πηγαίνει καλά όταν πηγαίνει καλά η Ευρώπη - και μάλιστα όλοι στην Ευρώπη», είπε η κυρία Μέρκελ στην ομιλία της , αλλά διευκρίνισε ότι τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ του τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα αποτελούν κίνηση αλληλεγγύης άνευ προηγουμένου, ενώ παραδέχθηκε ότι η συμφωνία είναι δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχει τίποτα στις συμφωνίες – μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, από του εταίρους-δανειστές,  που να συνάδει με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Απολύτως τίποτε. Κι επιπλέον ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει ευθαρσώς ότι εκβιάστηκε!!!

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ και την Κυριακή στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, οι τοποθετήσεις για το δημόσιο χρέος, στο πλαίσιο της συγκρότησης της «Επιτροπής Αλήθειας» για τον λογιστικό και νομικό του έλεγχο. Ο συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, πως η συγκρότηση της Επιτροπής, θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.<

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.