07/19/15

Επίθεση εναντίον των "συστημικών" ΜΜΕ εξαπέλυσε με σημερινή δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Αριστερή Πλατφόρμα δέχονται μία «βρώμικη και συκοφαντική επίθεση».

ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ όπως «Οι συνωμότες της δραχμής», «μυστική έφοδος στην Τράπεζα της Ελλάδας», «θα έπαιρνε τα 22 δις. από την ΤτΕ, τις θυρίδες και τα μετρητά στα σπίτια η Αριστερή Πλατφόρμα» «ριφιφί στο κόμμα ετοιμάζει ο Λαφαζάνης» και ανάλογα κείμενα στο εσωτερικό των περισσότερων, ευτυχώς όχι όλων, των συστημικών Κυριακάτικων εφημερίδων κλιμακώνεται η επίθεση στον Π. Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα.

 Η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει το ομόλογο της ΕΚΤ το οποίο λήγει τη Δευτέρα καθώς και τις δόσεις προς το ΔΝΤ που εκκρεμούν από τον Ιούνιο.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος θα κατατεθούν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου τα 7,16 δισ. ευρώ που θα απελευθερωθούν από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), στο πλαίσιο της απόφασης για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης οικονομικής βοήθεια προς την Ελλάδα.

Καταιγισμός αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα, έρχεται από αύριο μετά την εφαρμογή του διαφοροποιημένου ΦΠΑ.

ΣΥΜΦΩΝΑ με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, το νέο καθεστώς με τους τρεις συντελεστές ΦΠΑ που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Δευτέρα, έχει ως εξής:

H γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση απευθύνει έκκληση να σταματήσει η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

ΜΠΟΡΕΙ η επιλογή του Grexit να βρισκόταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «αλλά εμείς αποφασίσαμε κάτι άλλο», είπε η Άγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι «αυτό που μετράει τώρα είναι το αποτέλεσμα αυτών των διαβουλεύσεων». Σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο οι ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν να διεξάγουν συνομιλίες με την Ελλάδα για ένα νέο πακέτο βοήθειας. «Αυτό πρέπει τώρα να υλοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον σχεδιασμό του αναφορικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στοv real.fm....

«Αυτό που χρειάζεται στο υπουργείο Οικονομικών αυτή τη στιγμή είναι να σβήσουμε τις φωτιές που δεν έχουν σβήσει ακόμα. Στο υπουργείο υπάρχουν φωτιές που κατατρώγουν την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης και συνέχισε:

Tην παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας θα υποβάλει τη Δευτέρα ο Γιώργος Ρωμανιάς.

ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ στο Mega, για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους Γ. Κατρούγκαλο και Π. Χαϊκάλη, παρουσία του Δ. Στρατούλη.

Προς τους... φίλους του Γερμανούς απευθύνεται με πολύ αυστηρό ύφος ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, με κείμενο που ανάρτησε στο Twitter, στο οποίο υπογραμμίζει τις καταστροφικές και «θανατηφόρες» συνέπειες για την Ευρώπη, του τρόπου με τον οποίο οι πιστωτές αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση.

ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή με τίτλο «Στους φίλους μου Γερμανούς» έγραψε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Ντομινίκ Στρος-Καν. Υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή πορεία και επικρίνει τη Γερμανία και τους δορυφόρους της ότι παραλίγο να πατήσουν το κουμπί της ανάφλεξης της Ευρωζώνης.

Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα για να υποστηρίξουν την ελληνική οικονομία στους 6 ή 8 μήνες που χρειάζεται για να ετοιμάσει την εισαγωγή στο εθνικό κρατικό νόμισμα, δηλαδή στη νέα δραχμή, είτε είναι άσχετος, είτε είναι ψεύτης....

ΑΝΑΜΕΣΑ στα πιο ειδεχθή ψέματα που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ως μονόδρομο τη συμφωνία θανάτου με τους δανειστές, είναι η δήθεν ανυπαρξία συναλλαγματικών διαθεσίμων ώστε να φύγουμε από το ευρώ και να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Υπάρχουν λοιπόν, ή δεν υπάρχουν;

Χρειαζόμαστε ολική αλλαγή στρατηγικής που θα στηρίζεται στη διαμόρφωση σχεδίου εξόδου από τη ΟΝΕ σε συνεχή διαβούλευση με τον ελληνικό λαό. Για να γίνει αυτό απαιτείται καταρχήν να συζητηθεί με ειλικρίνεια τι προτάθηκε στις διαπραγματεύσεις και πως πάρθηκε η απόφαση που τελικά οδήγησε στο νέο μνημόνιο.....

ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ έγινε τις τελευταίες μέρες για το ότι - δήθεν - η εναλλακτική πορεία που εγώ πρότεινα στην κυβέρνηση, αντί για το νέο μνημόνιο, είναι η ίδια με του Σόιμπλε.

Ουδέν αναληθέστερον, έστω κι αν τα ΜΜΕ επικαλούνται "κυβερνητικές πηγές". 

Η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια «ισχυροποιημένη οργάνωση» της ευρωζώνης και να συγκροτήσει, μαζί με τις χώρες που θα το επιθυμούσαν, μια «εμπροσθοφυλακή», αναφέρει σε άρθρο του στην Journal du Dimanche, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Η ευρωζώνη κατάφερε αυτήν την εβδομάδα να επαναβεβαιώσει τη συνοχή της με την Ελλάδα. Για πολλούς, η ποιότητα των γαλλογερμανικών σχέσεων έπαιξε ρόλο. Το ευρωπαϊκό πνεύμα επικράτησε», τονίζει ο Ολάντ στο αφιέρωμα της εφημερίδας στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ που κλείνει αύριο τα 90 χρόνια του.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Χρειαζόμαστε μια συμμαχία για να σώσει την Ελλάδα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος....» – Για τη λιτότητα είπε: «Είναι ένα απαραίτητο βήμα για να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε….»

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ βήμα για την ανάπτυξη της Ελλάδας θεωρεί τη λιτότητα ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με συνέντευξή του στην «La Repubblica». Σε ερώτηση γιατί θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν το Ποτάμι «αφού εσείς δώσατε το πράσινο φως στην παράταση της λιτότητας», ο επικεφαλής του κόμματος απάντησε:

Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες...

ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ποσοστό, 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ., προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δημοσκόπησης της εταιρείας PALMOS ANALYSIS, που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.