07/21/15

Όσο οι διαπραγματεύσεις με το ευρωιερατείο δεν οδηγούσαν σε αποτέλεσμα, η αντίθεση που υπέφωσκε στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον από το 2010 μπορούσε να επικαλύπτεται, από τη στιγμή, όμως, που ο Τσίπρας αποδέχθηκε με βαριά καρδιά τις απαιτήσεις των δανειστών.....
Η ΑΡΝΗΣΗ 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν την περασμένη Τετάρτη τη νύχτα τα προαπαιτούμενα εν όψει του 3ου Μνημονίου πυροδότησε μία δυναμική, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει σε διάσπαση το κόμμα του Τσίπρα. Η πρώτη πράξη ήταν ο ανασχηματισμός, ο οποίος αποτελεί ένα βήμα προς την οριστικοποίηση του σχίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη πράξη αναμένεται να είναι η προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο, από τις οποίες πιθανότατα θα προκύψει ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

Αν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι ακριβείς, φαίνεται πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι διατεθειμένοι να διευκολύνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να διασωθεί πολιτικά, ούτε, πολύ περισσότερο, να γίνει κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού..... 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Εurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, δηλαδή οι δύο βασικοί διαπραγματευτές του ελληνικού πακέτου, αλλά και της συμφωνίας που επετεύχθη στην μαραθώνια σύνοδο της 13ής Ιουλίου, στέλνουν το μήνυμα στην Αθήνα πως «οι εκλογές στην Ελλάδα πρέπει να περιμένουν», καθώς «δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο μέσα στο 2015».

Η συμφωνία των Βρυξελλών του Ιούλη μπορεί να έδιωξε τα σύννεφα του Grexit πάνω από τον ουρανό της Ελλάδας, τα έδιωξε προσωρινά, δεν τα διέλυσε. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επανέλθουν περισσότερο απειλητικά ....

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε μία έξοδο από την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του 2016 παραμένει, σύμφωνα με το 71% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Bloomberg που διεξήχθη μεταξύ 34 οικονομολόγων.

Στις λίστες από το πόρισμα δεν υπάρχουν τα ονόματα για τα δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα που κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ....

ΣΤΟΙΧΕΙΑ "φωτιά", περιλαμβάνει το πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας και αφορά στις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε διάφορα πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012.

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνει τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας που προστατεύει τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. 

ΕΚΤΟΣ του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστεί την Τετάρτη από τη Βουλή βρίσκονται οι ρυθμίσεις για την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών και για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. 

Η στάση των βουλευτών στην αυριανής ψηφοφορία της Βουλής στο νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015, βαρόμετρο για τον βίο της κυβέρνησης και τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4334/2015. Το κύριο σώμα του νομοσχεδίου αναθεωρεί τις πολυάριθμες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ περιλαμβάνει και λοιπές διατάξεις των προαπαιτούμενων της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.