07/22/15

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ομιλία στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για «συνταγματική εκτροπή», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «δεν νομιμοποιώ τον εκβιασμό..»

ΕΥΘΕΙΑ επίθεση στον πρωθυπουργό από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με επιστολή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον Αλέξη Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό και τους ομολόγους της στα Κοινοβούλια της Ε.Ε., καταγγέλλει παραβίαση του Συντάγματος από τη νέα συμφωνία που πηγαίνει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλη το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ τη συμφωνία με τους δανειστές στο διάστημα μεταξύ 15 και 20 Αυγούστου είναι αποφασισμένος ο πρωθυπουργός, όπως εκτιμούν τραπεζικοί κύκλοι -τους οποίους επικαλείται Το Βήμα- μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα των πλειστηριασμών.

Με μια σκληρή δήλωση ο Ρούντι Ρινάλντι, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικό στέλεχος και συνεπής αγωνιστής της αριστεράς, επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ), ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, καταγγέλλοντας «ιδεολογική, πολιτική και στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ» και μετατροπή του σε «οργανικό υποστύλωμα της μνημονιακής διαδικασίας».

ΜΕΤΑΞΥ άλλων το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς αναφέρει: «Τούτων δοθέντων και μετά την μνημονιακή συμφωνία και την ψήφιση προαπαιτούμενων και δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ανοίγει μια περίοδος ριζικού επαναπροσδιορισμού του λαϊκού κινήματος, αλλά και της ουσίας της πολιτικής διαδικασίας σαν τέτοιας, το περιεχόμενο των οποίων μέλλει να αναζητηθεί....»

Ξεπερνά το ΑΕΠ της χώρας το κόστος από τη "δημιουργική ασάφεια" και τον "τακτικισμό" του πρώην ΥΠΟΙΚ, συνολικά, οι κινήσεις και εμπνεύσεις του κ. Γιάνη Βαρουφάκη κόστισαν σύμφωνα με το Bloomberg περί τα 210,1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !

Όταν ο Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωνε, στις 20 Φεβρουαρίου, τη συμφωνία – γέφυρα με τους δανειστές, έχοντας ήδη αναγνωρίσει ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου, δεν ήταν λίγοι αυτοί, που απόρησαν με το κατά πόσο θα είναι χρήσιμη αυτή η συμφωνία και εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για τη ζημιά, που πιθανώς θα κάνει στην αγορά και στην οικονομία ευρύτερα.

Συνολικά, (σ.σ.) οι κινήσεις και εμπνεύσεις του κ. Γιάνη Βαρουφάκη κόστισαν - ούτε λίγο, ούτε πολύ, με βάση το Bloomberg - 210,1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !

του Δημήτρη Καζάκη * 

Ο κ. Βαρουφάκης είναι απ” εκείνους που μπορούν να σε γεμίζουν ψέματα, χωρίς ίχνος ενδοιασμού. Και μάλιστα ψέματα που συχνά είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους. Δεν κατέχει, που δεν κατέχει το άθλημα, θέλει και να συγκαλύψει τον ρόλο του στην πρόσφατη συνθηκολόγηση της Ελλάδας, άντε να βγάλεις άκρη μετά από τις ανοησίες που αμολάει με ταχύτητα πολυβόλου πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.