07/23/15

Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία ακόμα και στο ενδεχόμενο συντεταγμένης εξόδου της χώρας μας απ' το ευρώ, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η Ernst & Young και συνέταξε μαζί με την Oxford Economic.... 

ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ακόμη, έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με έρευνα των Ernst & Young και Oxford Economics. Τα ευρήματα της μελέτης, που βασίστηκαν στο σενάριο μιας συντεταγμένης εξόδου από την Ευρωζώνη, μετά από διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές της χώρας έχουν ως εξής:

Προβάλλοντας την Ελλάδα ως έναν μοναδικό στον κόσμο τόπο διακοπών η γερμανική εφημερίδα Die Zeit καλεί τους αναγνώστες της να επισκεφθούν τη χώρα και να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους.

«Φανταστείτε ο πλανήτης να πρέπει να συρρικνωθεί τόσο πολύ που να χωρά πλέον μόνον έναν μικρό τόπο διακοπών στον οποίο πρέπει αναγκαστικά να ταξιδεύει κανείς συνέχεια. Ποιος θα έπρεπε να είναι αυτός ο τόπος; Εμείς πιστεύουμε η Ελλάδα!» Με αυτά τα λόγια η γερμανική εφημερίδα Die Zeit εξυμνεί την Ελλάδα σαν ταξιδιωτικό προορισμό, καλώντας τους αναγνώστες της να την επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι.

Νομικά εμπόδια ως προς τους όρους του μορατόριουμ για το ελληνικό χρέος δεν υπάρχουν.....αναφέρει το ινστιτούτο Bruegel....

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Bruegel υπογραμμίζει πως η αντιμετώπιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους είναι κεντρικής σημασίας για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης, παράλληλα με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και προτείνει, ουσιαστικά, αναδιάρθρωσή του με τρόπο που δεν θα αντιβαίνει στην κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Το μέτρο, τονίζει, είναι επιβεβλημένο και νομκά εφικτό.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.