07/26/15

Για την κρίση στην Ελλάδα και την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθεί στην Ευρωζώνη.

by PerryAnderson(*)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κρίση έχει προκαλέσει ένα προβλέψιμο μείγμα αγανάκτησης και αυτοϊκανοποίησης στην Ευρώπη, που ταλαντεύεται ανάμεσα στον θρήνο για τη σκληρότητα της συμφωνίας που επιβλήθηκε στην Αθήνα και στους πανηγυρισμούς για τη διατήρηση, την υστάτη στιγμή, της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια– ή και τα δύο ταυτόχρονα. Και οι δύο αντιδράσεις είναι εξίσου άγονες. Καμία από τις δύο δεν έχει θέση σε μια ρεαλιστική ανάλυση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκλιπαρεί την συμμετοχή του ΔΝΤ στις διαπργματεύσεις με στόχο τη συμφωνία του 3ου Μνημονίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου και την έγκρισή του από το ελληνικό κοινοβούλιο το αργότερο μέχρι τις 20 Αυγούστου.

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

ΕΠΕΙΤΑ από τη δοκιμασία δύο ψηφοφοριών στη βουλή για τις δυο πρώτες δόσεις προαπαιτούμενων του τρίτου Μνημονίου, στις οποίες επιβεβαιώθηκε το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταδώσει κλίμα επιστροφής σε μια κάποια «κανονικότητα». Η οποία περιλαμβάνει την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη σύνταξη του νέου Μνημονίου

Η  πολυφωνία και η διαφορετικότητα ιδεών και πολιτικών είναι η μεγάλη "προίκα" του ΣΥΡΙΖΑ που τον ανάδειξε σε μοναδικό "χωνευτήρι" ιδεών και πολιτικών στο ελλαδικό και ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι.. Κοντολογίς, πολιτική ελευθερία είναι η δυνατότητα του καθενός να συμμετέχει στο πολιτικό γίγνεσθαι θεσμικά με προτάσεις, επιχειρηματολογία στον διάλογο, ψήφο και έλεγχο των εφαρμοστών της πολιτικής.

γράφει ο Σπύρος Γκανής

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ της 13ης Ιουλίου, οι δύο κρίσιμες ψηφοφορίες των προαπαιτούμενων ( 16/7 και 22/7), οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο των δανειστών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) που αρχίζουν την Τρίτη 28/7, γεγονότα όλα που οδηγούν στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ της 20ης Αυγούστου (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΕΕ) αναμφισβήτητα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεντεύξεις εφ΄όλης της ύλης παρεχώτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στις κυριακάτικες εφημερίδες της 26/7, REAL NEWS στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή και στην FREE SUNDAY και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χρυσικόπουλο.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ προς πολλούς αποδέκτες στέλνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέσα από την συνέντευξή του στην REAL NEWS που κυκλοφορεί σήμερα. Ο Νέστορας της Αριστεράς, ηγετικό στέλεχος και συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Όταν λέω ότι στηρίζω την κυβέρνηση, τη στηρίζω για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, το ριζοσπαστικό πρόγραμμα με τον οποίο μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.