08/05/15

Νέα συνάντηση την Πέμπτη - Τσακαλώτος: «Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα σε τεχνικό επίπεδο» - Συνεδριάζει το Kυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής στο Μαξίμου...

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ε. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη, με τους επικεφαλής των Θεσμών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών «υπάρχουν 3- 4 σημεία που είναι ακόμη ανοικτά, σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο».

O κ. Ισίδωρος Ντογιάκος με παραγγελία του ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα την Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αλλά και δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία πολίτες αλλά και πολιτικοί χρησιμοποιώντας «παράθυρα ή γνωριμίες» κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των capital controls.

Ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας σημείωσε ότι: «Η αντιπρότασή μας είναι μια Ελλάδα χωρίς λιτότητα, χωρίς μνημόνια, μια Ελλάδα που δεν θα ξεπουλιέται, μια Ελλάδα που θα στηρίζει τους εργαζόμενους».

Κατά των μνημονίων και της λιτότητας τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για συναντήσεις με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς όπως είπε ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη,

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς θα προστατέψει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα, έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν θα σταματήσουμε να διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ώστε να πετύχουμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων που να κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη, να ευνοεί την παραγωγή και να μην απομακρύνει τους νέους αγρότες από την ύπαιθρο,

«Οι ηγέτες της ΕΕ είναι βασιλιάδες χωρίς ρούχα. Ο Αλ. Τσίπρας και οι άλλοι συμφώνησαν σε σημεία που είχαν γίνει αποδεκτά αρκετές φορές από το 2010...». Ο Γερμανός δημοσιογράφος Νικολάους Μπλόμε (φώτο) ρίχνει το γάντι στην Ευρωζώνη μέσα από το Politico.

Φέρνει παράδειγμα το περιβόητο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που βάσει τις νέας συμφωνίας θα πρέπει να συλλέξει 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Ή την κοινή απόφαση να πατάξει η Ελλάδα τη γραφειοκρατία, τον νεποτισμό, τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.

«Δεν βλέπουμε την Ελλάδα να επιστρέφει στα επίπεδα που ήταν πριν από την ένταξή της στο ευρώ το 2001....», ανέφερε ο Τζακ Μίνινγκ, ερευνητής στο NIESR.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια απομείωση χρέους σχεδόν 100 δισεκ. ευρώ προκειμένου να έχει μια ευκαιρία να βγει από την «παρατεταμένη και σοβαρή οικονομική κρίση" (depression), επισημαίνει έκθεση του βρετανικού ινστιτούτου National Institute of Economic and Social Research (NIESR)

Η «τιμωρητική διάθεση» του υπουργείου ΥΓΕΙΑΣ, και του Παναγιώτη Κουρουμπλή προσωπικά, τιμωρεί ετεροχρονισμένα τον ασθενή αντί να τον συμβουλεύσει και να τον εκπαιδεύσει έγκαιρα για την ανάγκη στην πρόληψη…

Υπό ισχυρή αμφισβήτηση, αν όχι απόρριψη, τίθεται η πρόταση του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για "τιμωρία" των ασφαλισμένων με καρκίνο, με μειωμένη αποζημίωση της θεραπείας τους, εφόσον παρέλειψαν(!!!) να υποβληθούν στον αναγκαίο προληπτικό έλεγχο της νόσου....

Το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου που προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς, το οποίο θα ισχύσει από 1/1/2016,  προβλέπει πάγωμα του συνολικού μισθολογικού κόστους στο δημόσιο έως και το 2018…

ΣΥΜΒΑΤΟ με τον στόχο για μείωση μισθολογικού κόστους στα 14,8 δισ. ευρώ την τριετία 2016 - 2018 είναι σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο που παρουσίασε η κυβέρνηση στους Θεσμούς σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών αλλά “αναδιανομή”.

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τις πολιτικές του εξαπέλυσε ο Γ.Γ. του ΣΧΕΔΙΟΥ Β΄ και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στα "Παραπολιτικά 90,1" και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο...

ΑΚΟΥΩ, λέει ο Αλ. Αλαβάνος, «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι λειτούργησαν σε συνθήκες «πραξικοπήματος». Εγώ ξέρω ότι το 1967 όταν έγινε πραξικόπημα η Αριστερά ήταν η πρώτη που αντέδρασε με τίμημα ανθρώπινες ζωές , βασανιστήρια, εξορίες, φυλακίσεις.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.