08/08/15

Τι θα γίνει την επόμενη 10ετία; Σύμφωνα με το αμερικάνικο think tank Stratfor. Αυτοκρατορίες διαλύονται και νέοι παίκτες ξεπροβάλλουν στην παγκόσμια σκακιέρα....

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ποτέ δεν έμειναν εκτός των σχεδίων όλων των μεγάλων δυνάμεων. Οι απόψεις που συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια ακούγαμε από διάφορες πηγές περί “αμερικανικής αποχώρησης” και άλλων σχετικών “αναλύσεων” δεν μπορούσαν να σταθούν σε οποιαδήποτε σοβαρή κριτική. Η κατάρα των Βαλκανίων ήταν και είναι ότι θα βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο.

Η πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού» προκάλεσε προβλήματα στην πιο πλούσια χώρα του ΟΠΕΚ. Η «τρύπα» του προϋπολογισμού είναι στο 20%, Η χώρα βγαίνει σε δανεισμό!

Η Σαουδική Αραβία,  η πιο δυναμική οικονομία από όλες τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την «τρύπα» στον προϋπολογισμό της να υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο 20% στο τέλος της χρονιάς και την κυβέρνηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν τον εξωτερικό δανεισμό.

Ο Π. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «επίπλαστο» το δίλημμα «ή ψηφίζουμε μνημόνιο ή ρίχνουμε την κυβέρνηση», και θεωρεί την ψήφιση του 3ου Μημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «βαρύ ιστορικό ατόπημα»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος αφήνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί σήμερα. «Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο Τσίπρας (…) θα συνεχίσουμε πιο εντατικά περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις» διαμηνύει ο Π. Λαφαζάνης. «Αν ακολουθηθεί μνημονιακή πολιτική, το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα», προσθέτει.

«Επί 6 χρόνια ήμουν αντίθετος σε συμφωνίες που επέτειναν την ύφεση. Δεν πρόκειται να ψηφίσω μια συμφωνία με παρόμοια χαρακτηριστικά» δήλωσε στο ρ/σ "Στο Κόκκινο" ο Γιάνης Βαρουφάκης....

«Επί έξι χρόνια καταφέρομαι εναντίον συμφωνιών που ουσιαστικά επιμηκύνουν την κρίση, την προεκτείνουν στο μέλλον, την ώρα που προσποιούνται ότι την έλυσαν. Τέτοιου είδους συμφωνία δεν πρόκειται να ψηφίσω. Δεν νομίζω οτι κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει τέτοια συμφωνία. Θα μου επιτρέψετε να περιμένω μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Να δούμε υπάρχει συμφωνία σε ότι αφορά το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα,

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.