08/15/15

'Εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας Παύλου Χαϊκάλη με ημερομηνία 14/8/2015 καθορίζει το ύψος της κατώτατης σύνταξης στα 392,7ευρώ....


Στα 392,7 ευρώ - αντί των 486 ευρώ - καθορίζεται ήδη από εφέτος το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015 και μετά με δεκαπενταετία ή λόγω αναπηρίας 80% ή εργατικού ατυχήματος.

Η αιχμαλωσία στο ευρώ έφερε το τρίτο μνημόνιο, τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και προκρίνει ως λύση «εθνικό νόμισμα σε συνδυασμό με ριζοσπαστικό πρόγραμμα»...


«Οσους εκβιασμούς κι αν δεχόταν, έδινε όρκους πίστης και προσήλωσης στο ευρώ», υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι «το “ευρώ ή θάνατος” το ανακάλυψαν εκ των υστέρων για να δικαιολογήσουν τη μνημονιακή στροφή τους». Εκτιμά ότι «αυτήν την πορεία δεν θα την ακολουθήσουν τα μέλη και τα στελέχη του».

Σε συνέντευξή του στην DW ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα του Eurogroup, διαπιστώνει ότι η Αθήνα ακολουθεί πλέον διαφορετική πορεία και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω «ελαφρύνσεων»...


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ από τη συμφωνία που επετεύχθη στο πλαίσιο του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα και αισιόδοξος ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχει επικυρωθεί και από τα εθνικά κοινοβούλια, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου ωρίμανσης των ελληνικών δανείων.

Την δική της οπτική για την χθεσινή Συμφωνία με τους Θεσμούς και το τριετές πρόγραμμα από τον ΕΜΣ περιλάμβανε το σημερινό ενημερωτικό δελτίο του Υπουργείου Οικονομικών, της κυβέρνησης.  Αναλυτικά:


ΣTOIXEIA του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup της Παρασκευής, αποκάλυψε ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών, τόσο για τη συνεδρίαση αυτή καθεαυτή, όσο και το τί θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, με κυριότερη αναφορά στις εκταμιεύσεις των δόσεων, το ελληνικό χρέος, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, αλλά και τις άμεσες μεταρρυθμίσεις σε τομείς της ελληνικής οικονομίας και διοίκησης.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.