08/17/15

 «Οι υπουργοί με την εκλογολογία δημιουργούν αστάθεια»


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ θα μας οδηγήσουν πίσω στο 2010, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Όποιος δεν το δηλώσει το έχασε» για όσους... ξεχάσουν να συμπεριλάβουν στο νέο περιουσιολόγιο ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες και άλλα περιουσιακά στοιχεία σε Ελλάδα και  εξωτερικό....


ΜΗΝΥΜΑ σε όλους τους φορολογούμενους ότι θα χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε Ελλάδα και εξωτερικό) αν δεν τα δηλώσουν έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Στα 1,416 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα, την αντίστοιχη περίοδο του 2014, είχε διαμορφωθεί στα 1,721 δισ. ευρώ...


Στα 1,416 δισ. ευρώ συρρικνώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου.  Σημειώνεται ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2014, το ταμειακό έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στα 1,721 δισ. ευρώ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με Ρωσική στρατιωτική απάντηση βάζει τέρμα στα σχέδια του Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν για εισβολή και δημιουργία "No Fly Zone" στην Συρία...


ΡΩΣΙΚΗ στρατιωτική απάντηση στα τουρκικά σχέδια για τη δημιουργία τουρκμενικού κράτους, εισβολής εντός του συριακού εδάφους και δημιουργίας "NO FLY ZONE" έδωσε η Μόσχα με την αποστολή στη Δαμασκό 6 μαχητικών MiG - 31 μαζί με 16 Σύρους εκπαιδευμένους πιλότους ενώ τα MiG - 31 συνόδευε Ρωσικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού.

Εχοντας λάβει πολύ σοβαρά τις… άνωθεν εντολές, η κυβέρνηση ξεκινά τις περικοπές στις συντάξεις με την εφαρμογή του νόμου 3863/2010, που είχε προαναγγείλει ότι θα καταργούσε.... 


 ΜΠΟΡΕΙ η συζήτηση για τη νέα δίνη στην οποία εισέρχεται το ασφαλιστικό σύστημα από την ψήφιση του Μνημονίου 3 να περιστρέφεται στα ασφαλιστικά δικαιώματα που περικόπτονται «εδώ και τώρα», ωστόσο αυτό που πρέπει να κρατήσουν γερά στη μνήμη τους κυρίως οι συνταξιούχοι είναι ότι με βάση τα ψηφισθέντα ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, όχι μόνο στις επικουρικές, αλλά και στις κύριες συντάξεις.

Η ομαλοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών θα βοηθήσει, επίσης, την ελληνική οικονομία, ενώ οι προηγούμενες προσαρμογές στα δημόσια οικονομικά και τους μισθούς αναμένεται να έχουν επίσης αποτέλεσμα....


ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ τόνο για την ελληνική οικονομία έδωσε με το μηνιαίο δελτίο της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας - Bundesbank,  υποστηρίζοντας ότι αυτή θα βελτιωθεί σταδιακά, επωφελούμενη από το πρόγραμμα βοήθειας, τα έσοδα από τον τουρισμό και τις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών σημειώνει ότι «είναι τώρα σειρά του Έλληνα πολίτη να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στο δικό του τραπεζικό σύστημα...»


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και την άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αποκαλυπτική έκθεση γερμανικού ινστιτούτου "Halle Institute fοr Economic Research" για το πως η Γερμανία εκμεταλλεύεται την ελληνική κρίση...


ΕΚΑΤΟ δισεκατομμύρια ευρώ έχει κερδίσει η Γερμανία από την κρίση χρέους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με έκθεση γερμανικού Ινστιτούτου Halle Institute fοr Economic Research.

«Χάθηκαν» περιουσιακά στοιχεία 600 δισ - Τα εισοδήματα «γύρισαν» στο... 2003!


του Δάνη Παπαβασιλείου

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι άλλοι μνημονιακοί εταίροι καταγγέλλουν για εσχάτη προδοσία όσους αναφέρονται στην επείγουσα ανάγκη εξόδου από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε ήδη επιστρέψει στα χρόνια της... δραχμής!

«Αναγνωρίζουμε ότι η ενότητα έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα, αρνούμαστε όμως να δεχτούμε τη διάσπαση σαν προαποφασισμένο γεγονός», δηλώνουν με κοινή τους ανακοίνωση 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 


«Είμαστε βέβαιοι ότι η εφαρμογή του Μνημονίου δεν μπορεί να συγκροτεί σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, ούτε όμως ο διαχωρισμός με βάση το νόμισμα και μόνο μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, καθώς το πάση θυσία Grexit δεν συγκροτεί βιώσιμη λύση», σημειώνουν επίσης.

 Ανακοίνωση του Μανώλη Γλέζου εξέδωσε η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών»


«Πριν να είναι πολύ αργά, τονίζει ο παλαίμαχος της Αριστεράς, Μ. Γλάζος, και πριν την λήψη βιαστικών πρωτοβουλιών, ακούστε τη φωνή του Λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαλέσετε μια πλατιά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους. «Βλέπει» όμως περιθώρια στο ύψος των επιτοκίων και στην αποπληρωμή των πιστώσεων. 


Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια για μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και το ύψος των επιτοκίων. Σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή της που μεταδόθηκε την Κυριακή από το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF η καγκελάριος αποκλείει ωστόσο για μια ακόμα φορά κατηγορηματικά ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους.

 Οι 150 Ολλανδοί βουλευτές διέκοψαν εσπευσμένα τις θερινές διακοπές του για την έγκριση της συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών...


ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ βουλευτές διέκοψαν τις θερινές τους διακοπές για να ψηφίσουν το έκτακτο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, ανακοινώθηκε σήμερα από το ολλανδικό κοινοβούλιο.

Θα δεχτούμε την αλήθεια, συνεπώς; Ένα καθαρό διαζύγιο είναι απείρως καλύτερο από τη θολούρα μιας εικονικής ενότητας. Και ο πρώτος λόγος τώρα ανήκει στον πρωθυπουργό και όσους στηρίζουν τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Με τις συγκεκριμένες επιλογές.


 του Θανάση Καρτερού

ΖΟΥΜΕ μια τέτοια συγκυρία, που τα γεγονότα τρέχουν πριν προλάβει η συνείδησή μας να τα καταγράψει και να τα αξιολογήσει. Χιλιόμετρα μπροστά από σχεδιασμούς και προβλέψεις. Πριν προφτάσουμε να σκεφτούμε και να πάρουμε μια θέση, αλλάζουν θέσεις τα πράγματα και μας σπρώχνουν σε άλλη θέση.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.