08/21/15

Το νέο μνημόνιο είναι ένα οικονομικό τερατούργημα, παρόμοιο αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα το 2010-15. Δεν υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισής του και θα καταστρέψει πολιτικά όποια κυβέρνηση το διαχειριστεί. 


του Κώστα Λαπαβίτσα*

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι ένα κείμενο 56 σελίδων που θέτει το πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Αντιπροσωπεύει το θρίαμβο των δανειστών και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Σόιμπλε αναδείχθηκε σε σθεναρό υποστηρικτή του στη Γερμανική Βουλή.

Μπορεί ο Πρωθυπουργός στα διάγγελμα του να πάτησε έξυπνα επικοινωνιακά στο «επαφίεμαι στην κρίση σας…», αλλά αυτή τη φορά αυτή η ζώνη του συναισθήματος είναι χαμένη για τον Αλέξη Τσίπρα.... 


άρθρο του Γιώργου Καπελλαρή*, επικοινωνιολόγου

Και εκεί που έβαζα στοίχημα για την ημερομηνία των εκλογών με τον λογιστή μου, ο οποίος προσπαθούσε από χθές να μπει στο taxis (αυτό είναι το «σύγχρονο» ελληνικό κράτος), να ο Πρωθυπουργός με την καθιερωμένη επικοινωνιακή του τακτική, το διάγγελμα, να ανακοινώνει την 20η Σεπτεμβρίου.

Από χθες στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας διέρρεαν ότι την δημιουργία κόμματος θα στηρίξει «μια προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς που σκεπάζει όλους εμάς τους υπολοίπους.... »


ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ με το νέο κόμμα «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», στο οποίο κατευθύνθηκαν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας έχει κάνει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης, από τον οποίο, μάλιστα, αναμένεται να ζητηθεί να μπει μπροστά.

Εικοσιπέντε (25) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και συγκροτούν τον σχηματισμό «Λαϊκή Ενότητα» με με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη....


ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκαν στην Αριστερή Πλατφόρμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ενώ μόλις ανακοινωθηκε στη Βουλή η επιστολή ανεξαρτητοποίησης. Την σύσταση νέας κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Βουλή ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.