09/09/15

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ εκσυγχρονισμός δεν ταυτίζει τον εκσυγχρονισμό με τα επιτεύγματα άλλων, επιτεύγματα που τα εκδέχεται σαν υποχρεωτικές για όλους αυταξίες. Ξεκινάει από τις δικές μας ανάγκες και αναζητάει: ποια από τα επιτεύγματα της οποιασδήποτε κοινωνίας θα εξυπηρετούσαν πληρέστερα τις δικές μας ανάγκες....


του Χρήστου Γιανναρά
 
ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ του θεωρητικού πολιτικού προβληματισμού (αν υπάρχει, σήμερα πια, τέτοιο πεδίο), όσοι πολίτες ελλαδικοί επιμένουν να δηλώνουν προσανατολισμό με ετικέτες του τύπου: Αριστερά, Δεξιά, Κέντρο, Κεντροαριστερά, Κεντροδεξιά, θα διακινδύνευα να τους συστήσω, όσο μπορώ διακριτικότερα, να ελέγξουν, ιατρικά, τους δείχτες νοημοσύνης τους.

Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση και ο απειλές του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λίγες μόλις μέρες πριν τις Ελληνικές εκλογές, οι λόγοι είναι προφανείς και στοχεύουν στον εκφοβισμό και εκβιασμό του εκλογικού σώματος προκειμένου να επικρατήσουν οι επιλογές του αμαρτωλού Ευρωιερατείου των Βρυξελών. 


γράφει ο Σπύρος Γκανής

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ να τηρηθούν οι κανόνες του προγράμματος διάσωσης από τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, επεσήμανε κατά την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο για την κατάσταση της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνουν σεβαστά τα συμφωνηθέντα, τότε και η αντίδραση της ΕΕ θα είναι αυτή τη φορά «διαφορετική».

Αμέσως μετά τις εκλογές, έρχονται αναδρομικές αυξήσεις φόρων για αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αυτοκινήτων, νοικοκυριά που είχαν εισοδήματα της τάξης των 3.500-4.000 ευρώ το μήνα αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις που θα (ξανα-)πληρώσουν ακόμα μεγαλύτερη προκαταβολή φόρου.


ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ των εκλογών της 20ης Σεπτεβρίου έρχεται νέα Κυβέρνηση ή... Συγκυβέρνηση μαζί με... "μεταρρυθμίσεις" του 3ου Μνημονίου... έρχονται αναδρομικές και... προκαταβολικές αυξήσεις φόρων - Φόρος εισοδήματος για τις δηλώσεις Ε1 - Προκαταβολή φόρου εισοδήματος 55% για 600 χιλ. αγρότες - 30% μεγαλύτερος φόρος πολυτελούς διαβίωσης για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων - Επιπλέον έκτακτη εισφορά...

Έχει ανοίξει νέος κύκλος πολιτικής αποσταθεροποίησης, τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King΄s College του Λονδίνου και υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα στη Β΄ Περιφέρεια Αττικής, Στάθης Κουβελάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Κώστα Εφήμερο και στον Γεράσιμο Λιβιτσάνο, στο ThePressProject τη Δευτέρα το βράδυ 7/9. 


ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι ένα είδος Μολόχ όπου θυσιάζονται όλα τα κόμματα που τα έχουν υπογράψει, εξήγησε, ενώ τόνισε ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην απελθούσα πλέον Βουλή και τη λαϊκή βούληση του ΟΧΙ.  Πρέπει η αντιμνημονιακή φωνή να μπορέσει να εκφραστεί πολιτικά, σημείωσε. Είμαστε νέο πολιτικό εγχείρημα που θέλει να υπηρετήσει ακριβώς αυτό, ανέφερε.

Με σημερινό άρθρο του στους New York Times, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει το παρασκήνιο του σχεδιασμού, αλλά και της απόρριψης του Plan B από τον Αλέξη Τσίπρα. Το άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη τονίζει: 
«Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010, δύο πρωθυπουργοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους μετά τον εξαναγκασμό τους να υιοθετήσουν ένα σκληρό πακέτο μέτρων λιτότητας σε αντάλλαγμα μια συμφωνία με την τρόικα, όπως είναι γνωστοί οι τρεις θεσμοί.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.