09/10/15

Ειλικρινά πρέπει να είναι τυφλός κανείς για να μην βλέπει την ένδεια ενός καθεστώτος που επιχειρεί να ανακυκλώσει τα σκουπίδια και τα ερείπια της πολιτικής. Τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της επίσημης πολιτικής σκηνής.

 
του Δημήτρη Καζάκη, Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ.


Η ΧΘΕΣΙΝΗ αμερικανιά (ελληνιστί debate) έδειξε το ποιόν του πιο εκφυλισμένου κομματικού συστήματος στην Ευρώπη. Και μόνο η σκέψη για ένα δημόσιο debate με απλούς πολίτες -χωρίς προεπιλογή- να ρωτούν, όπως γίνεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αντί για τους γνωστούς στημένους δήθεν δημοσιογράφους,

ΑΥΤΗ η ατάκα μου ήρθε παρακολουθώντας για 3 ώρες το προχθεσινό debate. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Πρέπει να μας θεωρούν ανεγκέφαλους ως λαό. Ναι, τόσο απλά.


του Γιώργου Καπελλαρή*, επικοινωνιολόγου 

ΔΗΛΑΔΗ, το χθεσινοβραδινό εσείς το λέτε debate; Που ήταν δηλαδή η αντιπαράθεση θέσεων, η συζήτηση προτάσεων και προγραμμάτων και ο δημόσιος διάλογος; Ούτε καν μεταξύ πολιτικών-δημοσιογράφων δεν βρήκαν εφαρμογή οι έννοιες που περιγράφουν την ουσία του debate. 

Η «Λαϊκή Ενότητα» ως ευρύτερο μέτωπο αντιμνημονιακών, αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών και δημοκρατικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μπορεί να εμπνεύσει και να προωθήσει την ελπιδοφόρα προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.


του Γιάννη Τόλιου *

ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αγνόηση της λαϊκής εντολής του 61.5% του ελληνικού λαού κατά του νέου Μνημονίου, επιχειρούν με διάφορους τρόπους να δικαιολογήσουν επικοινωνιακά τα συστημικά media και τα επιτελεία της κυβέρνησης. Επιχειρούν με ψήγματα αυτοκριτικής να καλύψουν την τεράστια «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης,

Υποτονικοί ρυθμοί, κατά γενική ομολογία, χαρακτήρισαν το μεγαλύτερο μέρος του χθεσινοβραδινού ντιμπέιτ της ΕΡΤ, με την συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην Χρυσής Αυγής.... 


  γράφει ο Σπύρος Γκανής


ΣΤΟ DEBATE των πολιτικών αρχηγών που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο - εκτός Χρυσής Αυγής!- ήταν λιγοστές οι στιγμές ακούστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις αλλάζοντας την εικόνα των παράλληλων και ανούσιων μονολόγων. Η συζήτηση απέκτησε ενδιαφέρον κυρίως προς το τέλος, όταν οι αρχηγοί δέχτηκαν ελεύθερες ερωτήσεις από κάθε δημοσιογράφο.

Κάθε αυτοκτονία συνανθρώπου μας είναι ένα τραγικό γεγονός με εκτεταμένες συνέπειες αλλά και ευθύνες. Είναι κοινωνικό θέμα που αφορά τις οικογένειες, τους φίλους, την γειτονιά, την κοινωνία, τις κοινότητες, τις κυβερνήσεις και πολλούς άλλους....

 
Η 10η ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), προκειμένου να εστιάσει την παγκόσμια προσοχή σε ένα δυσάρεστο γεγονός: Την απώλεια 1 εκατομμυρίου ανθρώπων κάθε χρόνο από αυτοκτονίες. Κάθε μέρα περίπου 3.000 κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και αυτοί που τελικά πετυχαίνουν τον σκοπό τους έχουν κάνει προηγουμένως 20 ή και περισσότερες απόπειρες.

Η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να ενημερωθεί και να εκφράσει τη γνώμη της για τη θέση της Ελλάδας, κατά την αυριανή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, επί του Σχεδίου Απόφασης με θέμα «Βασικές Αρχές Διαδικασιών Αναδιάρθρωσης Δημοσίου Χρέους».


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εξωτερικών, κ. Πέτρο Μολυβιάτη, είχε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε πλήρως και λεπτομερώς την πρόεδρο της Βουλής επί του θέματος, όπως έχει θεσμικό καθήκον.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.