09/17/15

Ο Πολ Μέισον εκτιμά ότι ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης «βλέπουμε την αρχή μιας οικονομίας που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε», ενώ ερωτηθεί για το χρέος λέει ότι «δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που να θεωρεί το χρέος βιώσιμο».
 «Εργαστήρι μίας Ευρώπης νέου τύπου» θεωρεί την Ελλάδα ο οικονομικός αναλυτής του Channel 4, Πολ Μέισον, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τις εκλογές, αλλά και την έκδοση του νέου βιβλίου του, «postcapitalism- a guide to our Future», που θα μεταφραστεί και στα ελληνικά.

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ρευστή και αμφίρροπη παραμένει η εκλογική μάχη τρείς μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της ΝΔ.

"Θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση κεντροαριστερής συμμαχίας γύρω από έναν αλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, που θα επιχειρήσει να αλλάξει τους φθαρμένους κρίκους που συνδέουν δημόσιο και ιδιωτικό στην Ελλάδα και να καταλύσει την πολιτική συμμαχία υπέρ της φοροδιαφυγής που κρατά αιχμάλωτη τη χώρα;"

του Παύλου ΤΣΙΜΑ στην The Huffington Post

Τη Δευτέρα το βράδυ οι δύο πολιτικοί που διεκδικούν την νίκη στις εκλογές της ερχόμενης Κυρακής βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλον σε ένα τελευταίο προεκλογικό debate. Ο μισός πληθυσμός της χώρας, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι είδαν έστω και για λίγο τη μονομαχία.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: "...πιστεύω ότι στη φάση που βρισκόμαστε μόνο με συνεργασίες των πολιτικών δυνάμεων και καλή συνεργασία των θεσμικών παραγόντων μπορεί η χώρα να πάει μπροστά."

 συνέντευξη στο Euronews
Έχοντας διατελέσει υπουργός επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς παράταξης τις οποίες η αριστερά κατηγορεί ότι έφεραν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης απειλεί πλέον τον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η επόμενη μακράς πνοής, τριετούς τουλάχιστον διάρκειας, διακυβέρνηση θα πρέπει να λειτουργήσει σε μια κατεύθυνση εθνικής ανασυγκρότησης και κοινωνικοπολιτικής συναίνεσης για την απαλλαγή από τις εθνοκτόνα μνημόνια…

 γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ

ΤΡΙΑ μόλις εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από το άνοιγμα της κάλπης της Κυριακής 20ης  Σεπτέμβρη και στο πολιτικό σκηνικό άρχισε να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το εκλογικό αποτέλεσμα που θα αναδείξει την επόμενη βουλή της 21ης Σεπτέμβρη 2015.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.