09/24/15

Η «εγγύηση» Τσακαλώτος, η ήρεμη δύναμη Χουλιαράκης και ο εργατικός Αλεξιάδης ρίχνονται στον αγώνα για την υλοποίηση του μνημονίου - Η μάχη αρχίζει, χωρίς χρόνο για χάσιμο - Πρώτο crash test το Euro Working Group της Πέμπτης

ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ τοπίο αναδείχθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με κυρίαρχο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Παρά την ήττα του στη διαπραγμάτευση με τους Eυρωπαίους εταίρους και τα πενιχρά αποτελέσματα της πρώτης διακυβέρνησής του και παρά τη διάσπαση του κόμματός του, οι ψηφοφόροι του έδωσαν μία καθαρή νίκη με 7,5 μονάδες διαφορά από το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ.

ΑΛΛΑΓΕΣ στη ρύθμιση των 100 δόσεων το επόμενο διάστημα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των πολιτών, ούτε καμία «φοροκαταιγίδα».

ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους στα μισά θα οδηγήσει μια νέα παράταση της ωρίμανσης των δανείων και η μείωση των επιτοκίων, εκτιμά το γερμανικό Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία (IFW).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου από τον Υπηρεσιακό Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγική Ανασυγκρότησης, Δημήτρη Μελά

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Σαν Χουάν ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδιο για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους σε βάθος πενταετίας. Ζητά από τους πιστωτές να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους. Το ρίσκο είναι μεγάλο.

Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ των εκλογών, που πήγε πίσω την εφαρμογή των μέτρων κατά περίπου πέντε εβδομάδων, διαμορφώνει ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες για το επόμενο τρίμηνο και θα πρέπει η κυβέρνηση να "τρέξει" προκειμένου να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα για να μήν φορτωθεί η χώρα και νέα μέτρα και να ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους.

Την θέση της Αριστερής Πλατφόρμας έχει καταλάβει πλέον η «Ομάδα των 53» του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν πλέον την κύρια μορφή έκφρασης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και ήδη έδειξαν τις διαθέσεις τους, αφού είχαν σημαντικό λόγο στον σχηματισμό της κυβέρνησης, έθεσαν βέτο για πρόσωπα που είχε ακουστεί ότι θα έμπαιναν, ενώ απαίτησαν ακόμα και την απομάκρυνση άλλων.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.