11/09/15

ΜΕΣΑ στην εβδομάδα πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ως προς αυτό ανέφερε και τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΣΥΜΦΩΝΑ με δημοσίευμα των Financial Times, η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, κάτι το οποίο εξαρτάται από την πρώτη αξιολόγηση των δανειστών και την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε άρθρο των FT, που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα σχεδιάζει επιστροφή στις αγορές», γίνεται αναφορά για προσπάθεια της Ελλάδας να «βγει» και πάλι στις διεθνείς αγορές,

ΥΠΕΡ της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισεκ. ευρώ παρεμβαίνει το Παρίσι τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές φαίνεται ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο, ειδικά στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, o γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα καταβάλλει «αξιοσημείωτες προσπάθειες»,

του Κων/νου Λουκόπουλου*

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ αν οι εμπνευστές των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο με την Τουρκία βρίσκονται όντως στην Ευρώπη ή στην… Άγκυρα, καθόσον το θέμα τέθηκε κατ’ αρχήν από την Γερμανική Κυβέρνηση μετά την συνάντηση Ερντογάν- Μέρκελ με την εσπευσμένη αποδοχή «της ιδέας» από μέρους της Τουρκίας.

ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ: πρέπει να ψηφιστεί το 3ο μνημόνιο για να μπούμε στην κανονικότητα, εάν βέβαια είναι κανονικότητα η φοροληστεία του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, που πληρώνουν ξανά οι λαϊκές οικογένειες, ίδια και περισσότερα από πέρυσι. Αλλά δεν ισχύει ούτε κι αυτό… Ο λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ήρθε στην Ελλάδα την Δευτέρα, με το ύφος και την πολιτική του νταή εκβιαστή.

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ. Παρά τις μαραθώνιες τηλεδιασκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, αλλά και τις τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας,

Εκτενές άρθρο για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Ελλάδας και θεσμών φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Die Welt υπό τον τίτλο: «Και ξαφνικά ο Τσίπρας έχει ένα νέο μέσο πίεσης».

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, «η ιστορία διάσωσης της Ελλάδας από τη χρεοκοπία είναι μια ιστορία

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.