12/26/15

Νίκος Κοτζιάς μιλάει στην "Αυγή" για τις προσδοκίες της Αθήνας αναφορικά με τον ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει στην περιοχή, αλλά και για τις προϋποθέσεις επίλυσης του Κυπριακού. Ο Ν. Κοτζιάς εκτιμάει ακόμη ότι η Ελλάδα "πληρώνει τις επιλογές τρίτων" στο προσφυγικό. Μέσα σε μια συγκυρία όπου αναπτύσσεται πολύ έντονη και πολυσχιδής διπλωματική δραστηριότητα με έμφαση στη Μέση Ανατολή και τη ΝΑ Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών

Έχουμε ποσοτικοποιημένη πρόταση που αποδεικνύει ότι με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, θεσμικές και διαρθρωτικές, το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο και αποτελεσματικό, χωρίς να καταφύγουμε για άλλη μια φορά σε μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, τονίζει στην "Αυγή" της Κυριακής ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου και εκ των πλέον έγκυρων αναλυτών του ασφαλιστικού Σάββας Ρομπόλης.

ΣΕΝΑΡΙΟ για τη φορολόγηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα επιβληθεί ένας εσωτερικός φόρος (Tobin tax), ένα ειδικό τέλος που δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις, σε όλες τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές όλων των χωρών της Ευρώπης, έπειτα από προειδοποίηση για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση σε πρωτεύουσες και πόλεις της «γηραιάς» ηπείρου.

Ένας ακόμη ιερωμένος βγαίνει δημόσια εναντίον του Συμφώνου Συμβίωσης και κρίνει πως ήταν τιμή για την Ελλάδα που υπήρξε η μόνη χώρα που δεν είχε ψηφίσει αντίστοιχο νόμο. Συμβουλεύει το λαό να ψηφίζει πιστούς βουλευτές.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη παραμονή Χριστουγέννων η κυβέρνηση πέρασε πλήθος διατάξεων που περιλαμβάνονταν στο αποσυρθέν νομοσχέδιο για το «Παράλληλο Πρόγραμμα».

Μας έχει κουράσει ο τρόπος που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Πέντε χρόνια γεμάτα απώλειες είναι πολλά. Η χώρα χάνει πόλεμο σε καιρό ειρήνης. Πολλά απ’ αυτά που περνάμε τώρα, τα έχουμε ξαναπεράσει. Οι πατεράδες και οι μανάδες μας έχουν αναστήσει και ξανακτίσει την Ελλάδα και τη ζωή τους δυο και τρεις φορές.

ΙΣΧΥΡΑ παραμένουν για χιλιάδες υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τα «κίνητρα» για την ακινητοποίηση των οχημάτων τους, μέσω της παράδοσης των πινακίδων στις αρμόδιες ΔΟΥ, όπως αναφέρει στην έντυπη έκδοσή της η "Ναυτεμπορική¨.

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του 2016, το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να καταθέσει στο «κουαρτέτο» αναλυτικά και κοστολογημένα όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, οι οποίοι έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Με άρθρο – επιστολή «Προς συντρόφους (εν όψει του 2016)»  που δημοσίευσε η ιστοσελίδα efsyn.gr, ο Γιάνης Βαρουφάκης προαναγγέλλει τις επόμενες πολιτικές του πρωτοβουλίες με αφετηρία τον Φλεβάρη του 2016 από το Βερολίνο. Ο πρώην υπουργός αναφέρεται στην αναγκαιότητα πανευρωπαϊκής παρέμβασης πάνω στις αρχές και τους στόχους της  «Άνοιξης της Αθήνας» του 2015 για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.