«Έτος ανάκαμψης και ανασυγκρότησης» χαρακτήρισε το 2016 στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Αλ. Τσίπρας (Video)

Έτος ανάκαμψης και ανασυγκρότησης χαρακτήρισε το 2016 ο Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του λέγοντας ότι το έτος που φεύγει θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά του αγώνα και της αλληλεγγύης.

"Θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες υγεία, δύναμη και ευτυχία για μια όμορφη και δημιουργική νέα χρονιά. Το 2015 που φεύγει θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης.
Η χρονιά που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του. Και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη. Θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: "Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης. Η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Έτσι λοιπόν, σήμερα που αλλάζει ο χρόνος, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο. Αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας. Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα".

Ο Αλέξης Τσίπρας οριοθέτησε ως εθνικό στόχο "σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με βαθιά ριζωμένη την ισονομία, την αξιοκρατία, και τη κοινωνική δικαιοσύνη".

Αναγνώρισε ότι μπροστά της η Ελλάδα έχει σίγουρα να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, εκφράζοντας όμως την πεποίθηση ότι "ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε" αναφερόμενος σε μια σειρά από επιμέρους στόχους.

"Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και φωνή σε εκείνους που δεν έχουν φωνή. Στους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους νέους. Σε εκείνους και εκείνες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά από την κρίση. Να αντιμετωπίσουμε όμως και την προσφυγική κρίση που χτυπά τη πόρτα μας. Να την αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη", σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου