Τόμας Βίζερ: «Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού»

Eurogroup, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
«Οι Θεσμοί έχουν αρχίσει την αξιολόγησή του και θα αρχίσουν να το συζητούν με τις ελληνικές αρχές σύντομα» 


Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του EuroWorking Group (EWG), Τόμας Βίζερ τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Τόμας Βίζερ εκτιμά ότι δεν μπορεί σε ακόμα να προβλεφθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής τους EWG είπε ότι οι θεσμοί έχουν αρχίσει την αξιολόγησή του και θα αρχίσουν να το συζητούν με τις ελληνικές αρχές σύντομα.

Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αποφευχθούν αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης.

Ακόμα, ο Τόμας Βίζερ επισήμανε ότι οι αποφάσεις για το χρέος είναι προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να συμμετάσχουν στο Staff Level Agreement, που θα αποτελέσει την απαραίτητη βάση για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους», λέει ο πρόεδρος του EuroWorking.

«Στη βάση αυτή, οι αποφάσεις για τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος μπορούν να προετοιμαστούν καθώς πρόκειται και προϋπόθεση και για ένα πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν πόσο είναι αλληλένδετα όλα αυτά τα ζητήματα, επίσημες αποφάσεις για όλα αυτά είναι πιθανόν να ληφθούν σχεδόν ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο Τόμας Βίζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου